Faydalı salata tarifleri

Yaşam 03.07.2015, 11:45

BROKOLİ SALATASI

Brokoli , B1 ve C vitamini ile doludur ve fazla miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokolinin vitamin deposudur. İçeriğinde bulunan A,C ve E vitaminleri sayesinde Kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma gibi rizikoları da en aza indirir.İçeriğinde bulunan beta karoten sayesinde bir çok kanser türüne (yemek borusu,mesane,mide,bağırsak gibi…)karşı koruyucu kalkandır.

Brokoli mutlaka et yenilen öğünlerde garnitür olarak ya da salata olarak tüketilmelidir.Etin kansere neden olabilecek zararını brokoli önler. Çiğ ya da pişirilerek tüketilen brokoli, haşlandığında içerdiği vitaminlerin çoğu kaynayan suya geçeceğinden bu su dökülmeyip değerlendirilmelidir.