Eskişehir Sokaklarında Karşılaşacağınız ‘Pankartlı Adam’ın İnsanlara İletmek İstediği 12 Mesaj

Yurdum İnsanı 30.09.2015, 19:53

Hepimiz ekranlardan ekranlara bakarak yaşıyoruz hayatlarımızı. Günümüzde “modern insan” Behiç Ak’ın tiyatro oyunundaki gibi “tek kişilik şehirlerde” yaşıyor.

Birbirimizle olan iletişimimiz, Snapchat’in snap’ine, WhatsApp’ın mavi tıkına, Facebook’un chat’ine kadar indirgendi. Günümüzde insanların dikkatini çekmek için farklı ve yaratıcı yollara başvurmak gerekiyor. Eskişehir sokaklarında karşılaşacağınız “Pankartlı Adam” stickerları gibi.

Ünlü yazar ve düşünürlerin sözleriyle, Eskişehirlilere iletmek istediği mesajları çizdiği “pankartlı adam” illüstrasyonlarına yansıtan Görsel İletişim öğrenci Aybars Yücel, “İnsanlar ya bizleri duymazlar ya da duymamazlıktan gelirler. Bazı şeyleri anlatmak için çabaladığımız halde başarısız oluruz. Bu yüzden bir anda olmasa da yavaş yavaş içime kapanıp derdimi çizimlerle anlatmaya çalıştım.” diyor.

“Pankartlı Adam” stickerlarını şehrin kalabalık caddelerindeki direklere ve duvarlara yapıştıran Aybars, olumlu ya da olumsuz birçok tepki aldığını söylüyor; “Bu minik sticker’ların üzerini genelde kapattılar. Bazıları tam yazının üzerine elektrik ilanı yapıştırdı. Kimileri çizimin kafasını koparıp elinde tuttuğu pankart kısmına yapıştırdı. Ulaşıp tebrik edenler de oldu.”

Bu arada Eskişehir’de merak uyandıran “Pankartlı Adam” çizimi bizzat Aybars Yücel’in kendisiymiş.