Sınavdan önce bunları tüketirseniz...

Dyt. Pınar Yetimoğlu, sınav öncesinde sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.

Sınavdan önce bunları tüketirseniz...
10 Haziran 2015 Çarşamba 13:01

 Üniversite sınavı öncesi doğru ve dengeli beslenmek başarı oranını artırıyor.

Sınavlara sayılı günler kala doğru beslenme planı uygulamak; öğrenme zorluğu,odaklanma problemi ve stres yaşayan gençlerin başarısını etkileyecek en önemli faktörlerden biri olarak gösteriliyor. 

Dyt. Pınar Yetimoğlu, sınav öncesindesağlıklı beslenme önerilerinde bulundu:

Ceviz, badem, fındık tüketin

Odaklanma probleminin engellenmesi sınavda başarı sağlanmasında büyük önem taşır. Sert kabuklu meyveler olarak gruplandırılan ceviz, fındık veya badem sinir sistemini kuvvetlendirerek, odaklanma problemini çözmekte etkili olabilmektedir. Günlük olarak 1 avuçtan fazlası; yani yaklaşık 2 ceviz içi + 10 bademden fazlasının tüketilmesi önerilmemektedir.

Çilek ve yaban mersini öğrenmeyi kolaylaştırır

Sınava hazırlık döneminde özellikle ara öğün olarak 8-10 adet çilek veya 1 yemek kaşığı dolusu yaban mersini tüketmek hafıza güçlendirici etki yapmakta ve öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır. Yaban mersini tüketilirken miktar konusunda aşırıya kaçılmamalıdır. Fazla tüketilmesi kabızlık problemi yaşanmasına neden olabilir.

Gençler ara öğünü hayatlarına katmalılar

Sınav döneminde öğrencilerin birincil amacı dikkati hep yüksek tutmaktır. Dikkati yüksek tutmak için en önemli koz ise doğru ve bilinçli beslenmedir. Bunun için de ilk adım olarak "ara öğün" kavramını hayatlarına katmaları gerekir. Sınava hazırlık döneminde günlük beslenme planı, tüm besin ve besin gruplarını mutlaka içermelidir. 

Ispanak yiyerek stres savaşcısı olun

Önemli minerallerden biri olan magnezyum, stres kaynaklı yakınmaları azaltır. Magnezyumun en iyi kaynaklarından biri ıspanaktır. Ispanak sevmeyen özellikle sınav dönemi genç grup için ise, magnezyum kaynağı olarak diğer yeşil yapraklı sebzeler kullanılabilir.


Kahvaltıda tam tahıllı karbonhidrat önemli

Kahvaltı, sınav dönemine hazırlanırken kesinlikle her gün düzenli tüketilmesi gereken öğünlerin başında gelir. Kahvaltıda tüketilecek olan karbonhidratın, rafine karbonhidrat olmamasına, şeker içeren reçel ve türevlerinin çok sık tüketilmemesine özellikle dikkat edilmelidir.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.