Patatesi buzdolabına koymayın !

Yapılan yeni bir araştırmaya göre patates buzdolabında saklandığında içindeki nişasta şekere dönüşerek insan sağlığına zarar veriyor.

Patatesi buzdolabına koymayın !
18 Mart 2016 Cuma 12:39

The Mirror gazetesinin ajansın internet sitesinden aktardığı habere göre; buzdolabına konmaması gereken en kritik yiyecek patates. Çünkü patates buzdolabında saklandığında içindeki nişasta şekere dönüşüyor. Ve buzdolabına konan patates pişirildiğinde ya da kızartıldığında şeker aminoasit asparajin ile birleşerek çok zararlı olduğu düşünülen 'akrilamid' kimyasalı üretiyor.

Akrilamid kimyasalı kanserle bağlantılı

Akrilamid kâğıt, boya ve plastik üretiminde kullanılıyor. Yiyecek paketlerinde ve hatta yiyeceklerde bile izlerine rastlamak mümkün. Basit bir internet araştırmasıyla 'akrilamid'in kanserle bağlantısı da ortaya çıkıyor. Araştırmalara göre kemirgenler üzerinde yapılan çalışmalar, 'akrilamid'in birkaç kanser çeşidi için risk teşkil ettiğini ortaya koyuyor.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.