Hamsili Pilav Tarifi, Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

Karadeniz yemeği deyince akla hamsi gelir. Yirmi çeşit yemeği yapılan, karadenizin en ünlü yemeği hamsi pilavının tarifini vermeye çalışacağım.

Hamsili Pilav Tarifi, Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?
13 Mart 2016 Pazar 13:38

Hamsili Pilav Tarifi’nin Malzemeleri

* 500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
Çam fıstığı
Kuş üzümü
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Maydanoz (İstenirse, ben kullanmadım)

Hamsili Pilav Tarifi’nin Yapılışı

Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile beraber kavuralım.
Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya aynı ritimde devam edelim son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten ardından istersek maydanoz ekleyip karıştıralım.
Tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta geliyor olacak biçimde resimdeki benzeri dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üstüne katlayalım. Açıkta olan yerlere de hamsi kapatalım.
Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk civarı pişirelim.
Üst kısımları kabarmaya başladıysa olmuş demektir.
Yanında yeşillikle harika gider… Afiyet olsun…



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.