Kakaolu Padişah Sarması Tarifi

Kakaolu Padişah Sarması Tarifi
21 Nisan 2015 Salı 13:51

Kakaolu Padişah Sarması Tarifi için malzemeler
4 su bardağı (1 litre ) süt
125 gram (1 su bardağı) un
170 gram (1 su bardağı) toz şeker
21 gram (3 yemek kaşığı ) tepeleme kakao
1 paket vanilya
15 gram (1 yemek kaşığı) tereyağı veya margarin




Ara katlar için

1 paket sade krem şanti
250 gram (1 su bardağı) süt
3 tane, muz

Üzerine sürmek için: Hindistan cevizi



Kakaolu Padişah Sarması Tarifi
Öncelikle bir tencereye sütü alalım üzerine şeker, kakao ve unu alalım çok iyi karıştıralım. Orta dereceli bir ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kıvama gelince vanilya ve tereyağını ekleyelim hızlı bir şekilde karıştırıp ocaktan alalım. Bir mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar karıştıralım. Bir fırın tepsine veya borcamın altına hindistan cevizini bol bir şekilde serpin hindistan cevizi tüm tabana yayılmış olmalı. Sıcak olan muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine dökelim, iyice soğuyana kadar bekleyelim. Biz bu arada krem şantiyi süt ile çırpalım, soğumuş olan muhallebinin üzerine spatula ile sürelim krem şanti muhallebinin her yerine gelecek şekilde. Tepsiyi buzdolabında en az 4 saat bekletelim, 1 gece bekletmek daha iyi oluyor. Kontrol ederek dolaptan alalım, sarılabilecek durumda olmalı. Muhallebiyi dikdörtgen şeklinde dilimlere keselim, muz dilimleri ile sararak şekillendirelim. Şekillendirdiğiniz ruloları servis tabağına alalım. İsterseniz tekrar hindistan cevizi serpebilirsiniz Afiyet olsun..



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.