Kuymak-Mıhlama tarifii

Farklı yörelere göre isim değişikliği yaşasa da mıhlamanın asıl yeri Karadeniz bölgesidir.

Kuymak-Mıhlama tarifii
13 Mart 2016 Pazar 16:08

Peynir, tereyağı ve mısır ununun doğal olmasından kaynaklanan bir lezzettir. Yani yapılışından çok lezzetini tutturmak önemli. Mıhlama tarifi en güzel şekilde yapacağımıza güvenebilirsiniz tariften çıkmayın yeter..

Malzemeler;

2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı ( köy tereyağı mümkünse)
2 silme yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağının yarısı su, yarısı süt
2 su bardağı Trabzon peyniri ( Kaşar peyniri de olabilir )
 
Mıhlama Tarifinin Yapılışı;

Öncelikle tereyağını tavaya alıp kızdıralım, yakmamaya dikkat edin.
Yağımız kızınca mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
Ardından su ve süt karışımını ekleyip, karıştırıp kaynatalım.
Kaynayınca içine peynirini atıp ocağın altını iyice kısalım.
Peynirin eritmek için biraz karıştıralım.
Tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte pişirelim. Bu aşamada müdahale etmiyoruz.
Tereyağımız üzerine çıkıysa eğer mıhlamamız hazır demektir. Afiyet olsun.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.