Mücver tarifi

Mücver yağı çektiği için bazı kişilere biraz ağır gelebilir,bir çok sebzenin mücveri yapılır...

Mücver tarifi
13 Mart 2016 Pazar 17:18

Malzemeler

3 adet kabak
2 adet yumurta
100 gr beyaz peynir
1 tutam dereotu
8 dal taze soğan
1 tutam maydanoz
3 kahve fincanı un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvı yağ

Kabakları yıkayın. Soyun. Ardından rendeleyin.

Kabakların üzerine beyaz peyniri rendeleyin. (Kaşar peynir de kullanabilirsiniz.)

2 yumurtayı kırın. Karıştırın. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları ilave edin. Tekrar karıştırın.

Kıvamını ayarlamak için yavaş yavaş un ilave edin. İyice karıştırın.

Tuz ve karabiberi ekleyin. Son kez karıştırın. (Peynir tuzluysa tuz ilave etmeseniz de olur.)

Sıvı yağı kızartma tenceresine boşaltın. Yağ kızınca büyük bir kaşıkla mücver harcını yağın içine bırakın. Hafifçe üzerine bastırın.

Bir yüzü pişen mücverleri çevirerek iki tarafının da eşit pişmesini sağlayın. (Mücveri orta ateşte pişirin.)
 
Kızaran mücverleri kağıt havlunun üzerine çıkarın. Kağıt havlu fazla yağı emer.             
  
Kabak mücveriniz hazır.
Maydanozla süsleyerek yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.