Muhallebili Kemalpaşa tatlısı

Aromatik lezzeti ve pratikliğiyle Kemalpaşa tatlısı, kendini tekrardan sizlere sevdirecek.

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı
05 Nisan 2016 Salı 02:17

Servisi ister bütün kabı ters çevirip pasta gibi keserek yapabilir, isterseniz kabın içerisinden dilim dilim alarak servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  1. 1 paket Kemalpaşa tatlı
  2. 3 su bardağı toz şeker
  3. 3 su bardağı su
  4. 1 tatlı kaşığı limon suyu

Muhallebi için:
  1. 1 litre süt
  2. 4 yemek kaşığı şeker
  3. 2 yemek kaşığı nişasta
  4. 2 yemek kaşığı pirinç unu
  5. 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  6. 4 adet kakule ( tohumları ezilmiş)

Nasıl yapılır
  • Şeker ve suyu bir tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  • Şekerli su kaynamaya başlayınca altını kısın, limon suyunu ekleyin, 10 dakika kadar tıkırdamaya bırakın, şerbetin hafifçe kıvam almasını sağlayın.
  • Hafif koyulaşan şerbete Kemalpaşa tatlılarını ekleyin. Tatlılar şerbeti iyice içine çekene kadar 20 dakika civarı pişirin.
  • Tatlıları şerbetin içerisinden çıkarın ve kenara alın. Hem soğusunlar hem de şerbetleri süzülsün.
  • Sütü bir tencereye alın. Süt henüz soğukken içerisinde nişastayı çözdürün. Pirinç unu da ekleyin.
  • Şekeri, limon kabuğu rendesini ve eziliş kakule tohumlarını da sütün içerisine ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştırarak pişirin.
  • İyice koyulaşınca ocaktan alın.
  • Kemalpaşa tatlılarını bir kaba dizin.
  • Üzerine muhalabbiyi döküp bir spatula yardımıyla düzeltin.
En az 3-4 saat buzdolabında dinlensin.

Afiyet olsun...



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.