Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
5 Kış Meyvesi ve Yararı
Enteresan Bilgiler

5 Kış Meyvesi ve Yararı

Faydalı Bilgiler

Kış mevsimi artık yurdun dört bir köşesine geldiğine göre kışın yiyebileceğimiz ve sağlığımızı koruyabilecek meyveleri listelemek gerek diye düşündük. İşte 5 kış meyvesi ve yararı.

 







5. Greyfurt

Suyunda antioksidanlar bulunur ve bunlar damarları güçlendirir ve bu sayede kalbin zarar görmesini engeller. İçerisinde bolca A, C ve E vitamini bulunur. Yerken ağzı ekşitse de kolestrolü de düşürdüğünden tüketmek gerek.

4. Armut

A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri bulunan armut mideyi rahatlatır ve hazme kolaylık sağlar. Ayrıca yüksek tansiyonu düşüren, kanı temizleyen ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlayan armutu ayılar boşuna yemiyormuş.

3. Elma

Amasya ilimizde üretilenlerin çok meşhur olduğu, baş ağrısına iyi gelir, kan şekerini düşürür sayısız faydası vardır, ucuzdur ve muhteşem bir tadı vardır.

2. Muz

Kalp hastalıkları, dolaşım ve sindirim sistemini düzenlemesi, uykudan önce yendiği takdirde rahat bir uykuyu garanti etmesi gibi faydaları vardır. Yorgunluğa karşı da etkili olan muz beyne serotonin salgılatarak mutlu eder.

1. Kivi

Ülkemize 90’lı yıllarda gelen bir meyve. Bir adet kivi insanın günlük c vitamini ihtiyacını karşılamaya yeter. C vitamini dışında A, B1, B2 vitaminleri, fosfor, kalsiyum, demir ve protein içerir. Grip ve nezle gibi kış hastalıklarına iyi gelir, kanser önleyici özelliklere sahiptir ve bağışıklık sistemini düzenler. Ne kadar tüketilirse o kadar iyidir.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.