Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Ev yapımı temizlik malzemeleri
Enteresan Bilgiler

Ev yapımı temizlik malzemeleri

Faydalı Bilgiler

Temizlikte kullanacağınız malzemelerinizi evde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?

 Kadınlar için vazgeçilmez bir olgu olan temizlik, özellikle bizim toplumumuzda bir kadının ne kadar iyi bir ev hanımı olduğunun bir göstergesi sayılır. Bu yüzden bütün ev hanımları ev temizliğine çok özen gösterir ve piyasadaki temizleyici malzemelerini yakından takip etmeye çalışırlar.
Peki, bu kimyasalları evinize sokmak yerine, temizlik malzemelerinizi neden evde kendiniz hazırlamıyorsunuz?

Öncelikle unutulmamalıdır ki; her zaman doğal olanı tercih etmek daha iyidir. İlk olarak, insan sağlığı için kesinlikle doğal malzemeler tercih edilmelidir. Çünkü piyasada satılan kimyasal temizleyicilere uzun süre maruz kalan kişilerde solunum yolu rahatsızlıkları ve cilt hastalıkları görülmektedir. Ayrıca, bu ağır kimyasalları uyguladığımız yüzeylerden arındırması çok zor olduğu için gereğinden fazla su sarfiyatı yapılmaktadır. Gelecekte su kıtlığı yaşanacağı ve su savaşları çıkacağı düşünülürse, temizlik için bu kadar çok su sarf etmek gereksiz gibi görünüyor.

Bütün bunların dışında temizlikte kullanılan kimyasal temizleyicilerin asıl maddeleri de aşağıdaki yöntemlerde kullanılan malzemelerdir. Fakat bu malzemeler güzel kokular ve hızlı çözümler elde etmek için bazı ağır kimyasal maddelerle karıştırılmaktadır. Üstelik bu kimyasal temizleyici maddeler, çevreye de zarar veriyor.

Temizlikte kullanılabilecek doğal malzemeler
Tüm bu kimyasallar yerine hem çok daha ucuz hem de kolayca ulaşılabilir birkaç malzemeyi şöyle sıralayabiliriz: Sirke, tuz, limon tuzu, karbonat, zeytinyağlı sabun, Arap sabunu, boraks ve çamaşır sodası.
Doğal temizlik malzemeleri nasıl hazırlanır
Bu malzemelerle yapılabilecek karışımlar sayesinde evde kendi deterjanınızı üretmeniz mümkündür.

- Çamaşır deterjanı: Su, çamaşır sodası, zeytinyağlı sabun tozu ve boraksı kaynatarak elde edebilirsiniz.

- Bulaşık deterjanı: Su, karbonat, zeytinyağlı sabun tozu ve borakı kaynatarak elde edebilirsiniz.

- Cam temizleyicisi: Su, sirke ve Arap sabununu karıştırarak elde edebilirsiniz, kaynatmaya gerek yoktur.

- Yumuşatıcı: Su, karbonat ve sirkeyi karıştırarak elde edebilirsiniz, kaynatmaya gerek yoktur. Güzel kokmasıiçin ise bitki yağı ilave edebilirsiniz.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.