Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Limon Sarımsak Kürü Faydaları...
Enteresan Bilgiler

Limon Sarımsak Kürü Faydaları...

Faydalı Bilgiler

Limon suyu ve sarımsakla yapılan karışım, damar sertlikleri, damar yağlanması, damar tıkanıklıkları ve tansiyon gibi sorunları kalıcı olarak ortadan kaldırıyor.

EVİNİZDE KENDİNİZ YAPABİLİRSİNİZ
- 2 Litre hiç su katılmamış sıkılmış limon suyu
- 40 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak (Mümkünse Anadolu'da yetiştirilmiş ithal olmayan sarımsaklardan)
- Ağzı sıkı kapanan koyu renkli bir kavanoz (2 litrelik pet şişeler de kullanılabilir)
HAZIRLANIŞI
2 Litrelik kavanoz ya da pet şişeyi dolduracak kadar limon satın alın. Limonların suyunu iyice sıkıp şişeye doldurun. Soyulmuş 40 diş orta boy sarımsağı yıkamadan ve ezerek limonun içine atıp şişenin kapağını sıkıca kapatın. 25 gün boyunca normal ılık bir yerde tutun ve her gün birkaç kez çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra sarımsakların limon suyunun içinde eridiğini göreceksiniz.

25 gün sonra hazır hale gelen karışımdan her sabah kahvaltıdan yarım saat önce yarım çay bardağı için. Bunu hergün düzenli olarak ve mümkünse aynı saatte yapın. Bu karışımın içine asla başka bir madde (şeker, tuz, tatlandırıcı vs. katmayın)

FAYDALARI
1- Tüm damar iltihaplarını (vasküler) tedavi ediyor, tıkanan damarları açıyor, damar sertliklerini ve hipertansiyonu
önlüyor.
2- Kolesterol ve lipidi düşürüyor, zararlı yağların yakılmasını sağlıyor, kilo verdiriyor (bazal metabolizmayı hızlandırıp yağların yakılmasını sağladığı için iştahı açıyor.), vücuttaki şeker oranını dengeliyor, pankreasin yenilemesini sağlıyor.
3- Böbrek ve safra taşlarını eritiyor, idrar söktürüyor, vücuttaki şişkinliği yok ediyor ve dokularda ödem oluşmasını engelliyor.
4- Helycobeacter pylori adlı ülser mikrobunu öldürerek mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini
yapıyor.
5- Tüm romatizmal iltihabi önleyor, her tür romatizmal ağrıları dindiriyor, kireçlenmeyi önlüyor, eklem yüzeylerinin
yenilenmesini sağlıyor ve her türlü ağrıyı kesiyor.
6- Beyin hücreleri ve tüm sinir sistemlerini yeniliyor, sinirdeki aksiyon potansiyelini düzenleyip ileri-refleks hızını artırıyor, felç ve inme riskini azaltıyor.
7- Vücudun bağışıklık sistemini son derece mükemmel hale getiriyor ve her türlü alerjiyi, özellikle de damarsal kökenli ve strese bağlı cilt alerjilerini kökünden engelliyor. Kanser oluşumlarına karşı tüm vücudu koruyor.
Limon sarımsak kürü vücudu toksinlerden arındırır.
Özellikle kan damarlarını esnek hale getirerek tıkanıklıkları açar.
Yüksek kolesterole, yükselmiş trigliseride iyi gelir.
Kalp krizine karşı kalbi güçlendirir.
Felç riskini azaltır ve anjiyo etkisi gösterir.
Vücudu gençleştirir ve kansere karşı koruma sağlar.
Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenize fayda sağlar.

Limon Sarımsak Kürü Tarifi

Malzemeler
500 gram sarımsak (yada 40 diş)
1 kg limon
1.5 litre su
Koyu renkli kavanoz ( ya da kavanozun ışık almasını engelleyecek diğer çözümler)
Limon Sarımsak Kürü Yapılışı için öncelikle ışık almayan bir ortam seçmeniz uygun olacak. Limonun ışıkla teması etkilerini yok ediyor. Diş sarımsakları havanda dövün ya da blender yardımı ile çekebilirsiniz. (sarımsakları yıkamayın). Elimizde ki kavanozun içine dövülmüş sarımsakları koyuyoruz. Sonrasında 1,5 litre suya elimizde ki limonları çekirdeği düşmeyecek şekilde sıkıyoruz. Neredeyse 2 litrelik bir karışım elde etmemiz gerekiyor. ( Not: Su musluk suyu olmamalı, sarımsaklar ise doğal sarımsak tercih edilmeli )


İçinde sarımsak bulunan kavanozunuzun içine limonlu suyumuzu koyuyoruz ve kapağını hemen kapatıyoruz. Kavanozu siyah bir poşete koyabilir ya da etrafını ışık almaması için kapatacak gazete gibi önlemler alabilirsiniz. Sonrasında bu karışımımızı iyice çalkalayıp ılık bir yerde muhafaza etmeye başlıyoruz. 25 gün boyunca her gün bu karışımı çalkalıyoruz. Ve 25.günün sonunda limon sarımsak kürü hazır oluyor.

Limon Sarımsak Kürü Nasıl Kullanılır
Sabahları aç karnına, kahvaltıdan yarım saat kadar önce 50 ml ( bir çay bardağı) olarak içiyoruz. (Kavanozu çalkalamadan doldurmayın bardağı)(Bardağa koyduktan sonra hemen kavanozun kapağını kapatıyoruz.) Bu işlemi 25 gün boyunca aynı saatlerde yapmaya dikkat ediyoruz. 25 gün sonra 10 gün ara veriyoruz. Sonrasında bu işlemleri tekrar başlatıyoruz. Doktorlar tarafından yılda 2 kere yapılması öneriliyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.