Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
PEKİ SU AYGIRI SÜTÜ NEDEN PEMBEDİR ?
Enteresan Bilgiler

PEKİ SU AYGIRI SÜTÜ NEDEN PEMBEDİR ?

İlginç

Bu aralar internette su aygırlarının sütünün rengi hakkında dolaşan ilginç bir bilgi dikkatimizi çekti. Bilgiye göre, su aygırının sütü pembe renkteymiş. Hani çok yağlı olan sütler hafif sarımsı bir renk olur bunu hepimiz biliriz ama pembe renkli süt nedir? Aslında bunu ilk duyduğumuzda bizde pek çok insan gibi bunun gerçek olamayacağını düşündük ancak bu bilgiyi biraz araştırınca su aygırı sütünün gerçekten de pembe renkli olduğu ortaya çıktı.

PEKİ SU AYGIRI SÜTÜ NEDEN PEMBEDİR ?
Sütün renginin pembe olmasının nedeni aslında su aygırlarının vücutlarında üretilen Hipposudoric acid ve Norhipposudoric acid adlı iki farklı vücut salgısından kaynaklanmaktadır. Bu iki asit türünün renkleri sırasıyla açık kırmızı ve açık turuncu olduğu gibi, vücuttaki zararlı bakteri gelişimini de engellemede önemli bir rol oynamaktadır.

Bunun yanı sıra su aygırları, bilindiği üzere zamanlarının çoğunu su içinde geçirmeyi tercih ederler ve bu hayvanlar karadayken terleme suretiyle oldukça fazla miktarda su ve sıvı kaybederler. Bu sıvı kaybı nedeniyle su aygırları oldukça hızlı bir şekilde güneş yanığı olurlar. İşte bu yanıkları önlemede Hipposudoric ve Norhipposudoric acid salgıları devreye girer. Su aygırları suyun ve güneşin etkilerinden uyarıldıklarında kuvvetli bir şekilde salgılanan pembe renkli sümüksü bir yapıya sahip bu salgı ile güneşten korunurlar.

Su aygırı sütünün pembe renkli olmasının nedeni ise
tahmin ettiğiniz gibi bu salgıların belli bir oranda su aygırının sütüne karışıyor olmasıdır. Yani normal şartlarda bu salgılar süte karışmamış olsaydı her hayvanın sütü gibi su aygırlarının sütü de beyaz renkli olacaktı.
SU AYGIRI SÜTÜ İÇİLİRMİ ?


Bir fincan su aygırı sütünde yaklaşık 500 kalori vardır fakat bu sütün içimi insanlar için ekstra bir yarar sağlamaz. Ayrıca su aygırlarının sütünün az olması nedeniyle su aygırı sütü insan tüketimi için satılmamaktadır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.