Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Daha sıkı bir vücut için 3 basit yol!
Enteresan Bilgiler

Daha sıkı bir vücut için 3 basit yol!

Kadın

Kadınların cildi ince kolajen yapıları sebebiyle çok hızlı kırışır. Kuru yaşlanmış cilt ve sarkmalar, kolajen dokusunun kaybıyla ortaya çıkar. Bu sarkmaların çözümü ise doğru ve sağlıklı beslenmeden geçer.

 Doğa gereği, kadınların bağ dokusu çok esnek, karın ve kalçası ise yağlanmaya programlıdır. Nedeni; kadınların hamilelik durumunda ve hamilelik süresi boyunca karın ve çevresinin yeteri kadar esnemesi ve çocuğu koruyacak yağ dokusunun oluşmasını sağlamaktır.
Bu durum her ne kadar biz kadınlar için haksızlık gibi görünse de, esnek yağ dokusu sayesinde soyumuzu devam ettirebildiğimiz de bir gerçek. Kadın vücudunda 20 milyon yağ hücresi vardır. Bu hücrelerin yoğunluğu popoda, üst bacaklarda ve karında yer almaktadır. Hareketsiz dönemlerde (sürekli oturarak çalışmak), yanlış beslenme, adet ve hamilelik dönemi gibi hormon seviyesinin değişim dönemlerinde ve aktivite yetersizliğinde bu yağ hücreleri kümeler halinde bağ dokusunun altına yerleşmekte ve baskı oluşturmaktadır. Kadın vücudunun kas ve bağ dokusu bir erkeğe kıyasla maalesef oldukça zayıftır. 

Yaş aldıkça bir erkeğe kıyasla çok daha fazla bölgesel yağlanma problemi oluşmaktadır. Aynı zamanda, kadın hormonları vücutta ödem oluşması için de zemin hazırlamaya yönelik çalışır. Birçok olumsuz etkenin yeterince mevcut olması, zayıf bir bağ dokusu ve gevşek deri dokusu; yağlanmayı ve selülit oluşumunu daha fazla artırmakta ve göze çarpmasını sağlamaktadır. Kadının yaşı ilerledikçe bir erkeğin vücuduna göre çok daha fazla deformasyon oluşmaktadır. Kadını ve erkeği birbirinden ayıran selülit ve bölgesel yağlanmaya ek olarak, bir gerçek daha vardır; yaşlanma ve kırışıklıklar. Kadının cildi ince kolajen yapısı nedeni ile çok hızlı kırışır ve sarkar. Selülit/anti-aging kremleri, ürünler, çeşitli karışımlar sadece yüzeye hitap etmesi sebebiyle ancak küçük destek unsuru olarak kullanılabilirler. Gerçek ve süregiden bir çözüm sağlamak için muhakkak kolajen dokusunu artıracak uygulamalara başvurmalısınız. Kuru ve yaşlanmış cilt, bölgesel sarkmalar; kolajen dokusunun kaybı ile ortaya çıkar. 


KOLAJEN NEDİR, NEDEN ÖNEMLİDİR?
 En basit anlatımla, cildinizdeki canlılığı ve gerginliği sağlayan, tüm dokuları bir arada tutan çok güçlü bir yapıştırıcıdır. 

Vücudumuzda büyük fonksiyonlar üstlenen bir protein olan kolajen; 
Vücudumuzun yüzde 25'ini 
Kıkırdak dokusunun yüzde 50'sini 
Kadın meme dokusunun yüzde 30'unu
Ve özellikle deri dokusunun dermis tabakasının yüzde 80'ini oluşturur. Kolajen cildin nem dengesinin korunmasını sağlayan en önemli unsurdur. 
25 yaşından sonra sentezi azalan kolajenle birlikte vücut elastikliğini, diriliğini kaybeder ve kemik yapısı bozulmaya başlar.
30 yaşından sonra bu kolajen kaybı en görsel olarak ciltte kuruma ve kırışıklıkların ortaya çıkması, ciltte incelme şeklinde gözlemlenir.
40 yaşından itibaren yara iyileşmesi dışında 
kolajen üretimi çok azdır veya sıfıra yakındır. 

KOLAJEN KAYBI ENGELLENEBİLİR Mİ ? 

Beslenme, besin desteği, yaşam tarzı ve uygulamalar sayesinde kolajen kaybı engellenebilir. En etkili sonuç için uzmanlar tarafından, bunlardan birinin ya da birkaçının uygulanması değil, hepsinin bir arada uygulanması tavsiye edilir. 

Daha genç vücutlarda yanlış yapılan diyetler sonucunda hızlı kilo alıp vermelerde yaşanılan en büyük problem olan bölgesel sarkmaların çözümü, başlangıç olarak yine doğru ve sağlıklı beslenmeden geçer.

Kolajen dokusunu destekleyen en önemli vitamin C vitaminidir. Özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeleri, turunçgilleri, çilek gibi C vitamininden zengin besinleri tüketmeye gayret edin. 

Kolajen dokunun artmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri de besin destekleridir. Doktor kontrolü sonrası alınması önemle tavsiye edilir. Hyaluronic acid derinin hem dermis, hem de epidermis tabakasında bulunmaktadır. Cilt dokusunda kolajen ve elastin lifleri arasındaki boşluğu doldurarak cilt hücrelerinde suyun tutulmasını sağlar. Böylece cildin elastin ve kolajen fonksiyonunu korur ve kırışık görünümünün azalması için destek olur. Quenzim Q-10 100 mg gibi ek besinleri kullanmakta fayda var. 


Kaybedilen kolajen dokusunu; cilt altında ısı enerjisi yaratarak, radyofrekans exilis sistemi ile yerine koyabilirsiniz. Derinlere ulaşan bu enerji cildin kendi kendini onarma mekanizmasını harekete geçirir ve kolajen üretimini hızla tetikler ve uyarır. Kolajen stimülasyonuyla birlikte yoğun bir toparlanma ve cilt kalitesinde ciddi artış sağlar. Bu sayede iki-üç ay içinde kademeli olarak sıkılaşma ve daha gergin bir cilt yapısı oluşur. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.