Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Kadınların beyni daha çok çalışıyor
Enteresan Bilgiler

Kadınların beyni daha çok çalışıyor

Kadın

Profesör Jim Horne, kadınların beynini erkeklere göre daha çok çalıştırdığını ve bu nedenle daha fazla uykuya ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Bilim adamları kadın beyninin erkek beyninden daha karmaşık olduğunu ve bu nedenle kadınların daha çok uykuya ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.
Loughborough Üniversitesi Uyku Araştırma Merkezi Müdürü Profesör Jim Horne, ''Kadınların az uyuması demek psikolojik stresin artması, depresyon ve öfkenin yükselmesi anlamına geliyor. Bu hisler ise erkeklerde kadınlardaki ile aynı oranda değil"
dedi.

Prof. Horne aynı zamanda kadınların beyninin erkeklere göre daha karmaşık olduğunu ve kadınların beynini daha fazla çalıştırdığını bu nedenle de tamir edebilmek için daha çok uykuya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Prof. Horne, ayrıca çok karmaşık bir işi olan ve gün içinde beyni çok yorulan erkeklerin de kadınlar kadar uykuya ihtiyaç duyabileceğini belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.