Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Neme Ve Suya Dayanıklı Makyaj Nasıl Yapılır?
Enteresan Bilgiler

Neme Ve Suya Dayanıklı Makyaj Nasıl Yapılır?

Kadın

Kadınların yaz kış vazgeçilmezi olan makyajın suya, neme ve tere dayanıklı olması gerektiğinde kullanılması gereken bazı ürünler vardır. Bu ürünler gün boyu makyajın yüzde akmamasını ve daha sağlıklı durmasını sağlar. Yaz sıcağında makyajın akmaması için de kullanılan bu ürünler ciltte makyajı sabitler.

 Genel ismiyle waterproof ürünler olarak anılan bu ürünlerin bircok çeşidi vardır. Fondöten, maskara, eyeliner gibi ürünlerin waterproof yani suya dayanıklı olanlarının kullanılması makyajın daha uzun süre dayanıklı olmasını sağlar.
Makyajın kalıcılığını artıran diğer bir işlem ise krem ürünlerin üzerine pudra ürünler kullanmaktır. Örneğin, fondöteni uyguladıktan sonra üzerinden transparan bir pudra ile geçilirse fondöten sabitlenmiş olur ve kalıcılığı artırılır. Ya da krem allık uygulandıktan sonra üzerine toz aynı tonlarda toz allık uygulanırsa allık uçmaz ve daha uzun süre ciltte durur.

Göz makyajında kalıcılığı sağlamak içinse göz kapağına sürülecek farın altına bir baz uygulamak gereklidir.
Bu baz sıvı bir far bazı olabileceği
gibi, açık renk bir göz farı ya da pudra da olabilir. Maskara ve eyeliner seçiminde ise waterproof ürünlerin kullanılması gereklidir.
Jel eyeliner göz kapağının üstüne bulaşma yapmadan mükemmel sonuç almaya yardım eder.
Dudak makyajında ise kalıcılık dudak kalemleri ile sağlanır. Dudak kalemi ile çerçevelendiren dudağa kalemin rengine uygun bir ruj sürüldüğünde ruj daha kalıcı olur. Bunun yanında çıkmayan ruj da kullanılabilir fakat bu ürünler dudağı kurutur. Bunu önlemek için ruj sürmeden önce dudakları bir dudak nemlendiricisi ile nemlendirmek gerekir.

Bunların dışında makyaj sabitleyici spreyler de makyajın daha kalıcı olması için kurtarıcı olarak büyük rağbet görmektedir. Bu spreyler makyaj yapıldıktan sonra cilde yaklaşık 30 cm ilerden püskürtülür ve makyajın dayanıklılığını büyük ölçüde artırır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.