Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Sağlıklı kirpikler için...
Enteresan Bilgiler

Sağlıklı kirpikler için...

Kadın

Uzun, kıvrık ve gür kirpiklere sahip olmayı hangi kadın istemez ki? Peki kirpiklerinize yeteri kadar özen gösteriyor musunuz?

 Kadınların en etkili ve en duygusal silahlarından biri gözleri olunca kirpiklerine her zamankinden çok daha fazla özen göstermeleri gerekiyor. Hayal ettiğiniz kirpiklere ulaşmanıza yardımcı olacak hem pratik hem de etkili ipuçlarını sizler için derledik.
Makyajla uyumayın
Cildinize ne kadar önem veriyorsanız, kirpik sağlığınıza da o kadar dikkat etmeniz gerekiyor. Makyaj sırasında kullandığınız maskaraları çıkarmadan asla uyumayın.

Göz makyajınızı temizlerken sadece kirpikler için özel üretilmiş temizleyicilerden faydalanın. Kirpikleriniz için seçtiğiniz her ürünün nemlendirci özelliği olmasına dikkat edin. Hint yağı ya da zeytin yağı içerikli ürünler seçmeniz kirpiklerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.

Gözlerinizi ovuşturarak kaşımayın
Birçoğumuzun sık sık yaptığı hatalardan birisi; gözlerimizi ovuşturarak kaşımak. Gözleri bu şekilde kaşımak kirpik kaybına neden olup, kirpiklerin büyümesini de engelliyor. Sağlıklı kirpikler için bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçmenizde fayda var.

Doğal ürünler tercih edin

Kirpiklerinizin büyümesi ve gürleşmesi için birçok doğal yöntem var. Kendinizin de kolaylıkla hazırlayabileceği bu karışımları uygulayarak, kirpiklerinizin gür ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

- Zeytinyağı ve Hint yağını kirpiklerinize uygulayarak, bu yağların besleyici özelliğinden faydalanabilirsiniz.

- Limon kabuğu ekstrelerini zeytin yağı ya da Hint yağı ile karıştırarak özel bir bakım yağı hazırlayabilirsiniz. 

- E vitamini yönünden zengin besinler tüketmek, kirpiklerinizin güçlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden ıspanak ve kırmızı tahıllar gibi E vitamini yönünden zengin besinler tüketebilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.