Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Sigaranın faydalarını biliyor musunuz?
Enteresan Bilgiler

Sigaranın faydalarını biliyor musunuz?

Sağlık

Zararlarını bilmeyen yok. Peki yararlarını biliyor musunuz?

 Sigaranın Bilimsel Yararları *Sindirim sistemini rahatlatır. Haftada bir kez tuvalete giden insanı bile günde 3 kere tuvalete götürür.
*Bağırsakları tutan bir tür enflamasyona iyi gelir. (doktor, arkadaşımın annesine bağırsaklarındaki bir sıkıntı yüzünden sigara içmesini önermişti.)
*Çağımızın hastalıklarından olan parkinsona iyi gelir, parkinsona yakalanmayı geciktirir. *Sigara içen insanlarda(özellikle kadınlarda) alzheimara daha az rastlanır.
*Sigara baş ağrısını azaltır. 
*Sigara dumanının içe çekilip ciğerler tarafından emilmesiyle beyin 3 hormonun salgılanmasını tetiklemek için harekete geçer. Bunlar; adrenalin, dopamin ve endorfin hormonlarıdır.
Bu hormonların etkileri nelerdir?
Endorfin:
Vücutta ağrıların azalmasını sağlayan hormondur. Sigara içen insanların baş ağrılarının geçmesinin nedeni budur.
Dopamin: Mutluluk ve aşk hormonudur. Vücut dopamin salgıladığı zaman insan mutlu olur. Aynı etki çikolatada da vardır.
Adrenalin: Hareket ve heyecanın hormonudur. Vücut adrenalinin etkisiyle hareketlerin. Sigara içerken insanların kalbi daha hızlı atar. Çok hızlı sigara içildiğinizde bunu rahatlıkla hissedebilirsiniz.
Çağın hastalığı olarak nitelendirilen sigaranın faydası var mıdır diye merak ederken birkaç faydasının var olduğunu tespit ettim. Öncelikle sigaranın geçmişine bir inelim.. Amerika kıtasının kaşifi Kristof Colomb’un 1492 yılında gerçekleştirdiği ilk seferinde Kızılderililer’in kullandığı tütünü getirdiğini ve 1493 yılında ilk kez İspanya’nın Barselona kentine ulaşan tütünün çok büyük bir hızla Avrupa’ya yayıldığı, 100 yıl içinde Osmanlı İmparatorluğu’na ulaştığını, tütün için 16. ve 17. yüzyıllarda büyük tartışmalar yaşandığını öğrendim.

Hatta 17. yüzyıl başında IV. Murat “kim ki tütün içe, kafası vurula” buyruğu ile bine yakın adam kesmiş, yine de tütün içimi hızla yayılmıştır. Daha sonrasında Fransa’da kraliçenin doktoru, kendi adını verdiği tütünün ana içeriği olan nikotinin baş ağrısına iyi geldiğini savunmuştur.

Zararları konusunda ciltlerce kitap, binlerce makale yazılan, internette siteler yapılan, bıraktırma için klinikler kurulan, zararlı alışkanlığın hiç mi yararı yoktur, sigaranın faydaları nelerdir diye araştırırken, bulduklarımı sizinle paylaşmak istiyorum. ” Sigaranın da faydası mı olurmuş? ” demeyin. İşte o kadar kötülenen sigaranın faydaları:
1- Sigara içeni köpek ısırmaz; çünkü yanında baston taşır. Evine hırsız girmez; çünkü sabahlara kadar öksürür. Üzerine sinek konmaz; çünkü buram buram nikotin kokar.
2- Fazla yorulmaz; çünkü yorulunca tıkanacağını bilir. Yürümek için zorlanmaz; çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir. İhtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur. Yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur.
3- Vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları, sonra da el ve ayakları kesilir. Tırnak yemeği engeller. Sinirliyken sigaranın içilme süresi insanı mantıklı düşünme süresi tanır ve rahatlatır. Hazmı kolaylaştırır. Uyku açar.
4- Nedensiz yürek daralmasına iyi gelir. Otobüs duraklarında otobüs beklerken arkadaşlık eder hatta çoğunlukla otobüs sigara yakılır yakılmaz gelir beklemezsiniz. İhtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur. Yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur.
5- Vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları, sonra da el ve ayakları kesilir.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.