Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Yanlış ayakkabı seçimi anatomiyi bozuyor
Enteresan Bilgiler

Yanlış ayakkabı seçimi anatomiyi bozuyor

Sağlık

Yanlış ayakkabı seçimi özellikle spor yapan kişilerde performansı etkileyerek anatomiyi bozabiliyor.

Omurganız günlük etkinliklerinizde bile yeterince yük altına girmekte. Spor yaparken ise beden ağırlığınızın üç-dört katı fazlası omurganıza yük olarak biniyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk özellikle spor yaparken seçilen yanlış ayakkabıların tüm vücuda zarar verdiği gibi omurga sağlığını da olumsuz etkilediğini belirtti.
Her sporun ayakkabısı farkı olmalı
Her insanın vücut yapısı farklı olduğu gibi spor becerileri de farklı. Tüm spor dallarının kendine özgü ayakkabı tarzları var. Yanlış ayakkabı seçimi kişilerin performansını psikolojik olarak etkilerken, tüm vücuda zarar vererek omurga sağlığını da etkiliyor. Omurga sağlığının, tüm bedenin dengesi için çok önemli olduğunu kaydeden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, yaptığınız spora uygun ve omurga dostu ayakkabılar seçmeniz konusunda ipuçları veriyor.

Doğru ayakkabı için uzmanından öneriler

- Her insanın ayak kemik yapısı aynı olmadığından dolayı öncelikle ayakkabıyı giydiğinizde ayağınızı rahatsız eden sert dikiş olup olmadığını kontrol edin.

- Spor ayakkabınızın bağcıklarına dikkat edilmeli. Sıkıca bağlanmış ayakkabılar kan dolaşımını yavaşlattığı için öncelikle dizlere daha sonra da bele baskı yaparak sizi olumsuz etkiler. Ayakkabılarınızı sımsıkı bağlamaktan kaçının.

- Zemine ve ayak yapınıza uygun ayakkabılar tercih edin.

- İç kısmı ayağınızın içine soktuğunuzda ayağınıza iyice oturmalı boşluk kalmamalıdır.

- Bel ağrısı olanlar ortopedik ayakkabılara yönelmeli. Ortopedik ayakkabılar omuriliği destekler ve yorulmayı geciktirir.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.