Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Twitter'dan bomba yenilik
Enteresan Bilgiler

Twitter'dan bomba yenilik

Teknoloji

Yerli fenomenler ve yazdığı her tweetin elinden gelse yayın hakkını alacaklar için müjde; Twitter çalıntı tweetler için telif hakları kapsamında 'tweeti askıya alma' özelliğini uygulamaya başladı.

 Bunu Twitter’da her kullanıcı en az bir defa görmüştür; bir kullanıcının daha önce yazdığı tweet bir başkası tarafından yazılmıştır, diğer kullanıcı bunu fark etmiştir ve kıyamet kopmuştur; sen kimsin de tüm ekmeğini tek başıma yiyeceğim tweete ortak olursun minavalinde bir çıkış takip eder genelde bu fark edişi. Hayatta kafaya takacak başka hiçbir şeyi olmayan o kullanıcılar için Twitter bir güzellik düşünmüş; bundan sonra tweetler için telif hakkı kapsamında, başka kullanıcılar tarafından ‘çalınmasını’ engelleyecek bir uygulama başlatmış.
The Verge’ün haberine göre, Plagiarism Is Bad isimli, çalıntı tweetleri tespit eden bir Twitter hesabının ağına takılan Olga Lexell isimli kullanıcının yazdığı bir tweet beş farklı kullanıcı tarafından çalınınca, yazar olan ve hayatını bu tür içeriklerden kazanan kadın Twitter’a başvurup durumu anlatmış. Bünyesinde bu tür hak ihlalleri için bir birimi olan Twitter’da durumu inceledikten sonra, diğer beş kullanıcının tweetlerini engellemiş.

Twitter, paylaşılan video ve fotoğraf gibi medyaların telif haklarına karşı bu tür dosyaları daha önce incelemiş olsa da, tek bir tweeti fikri mülkiyet kapsamında denetlemiş olması oldukça nadir.

Tweetlerinin çalındığını iddia eden herkes, Twitter’ın web üstünden erişilebilen ilgili sayfasını ziyaret edip telif hakkı konusunda bir inceleme talep edebilir. Bu talepler değerlendirme süresince ve süreç sonunda Chilling Effects isimli web sitesinin içeriğine aktarılıyor.

Olga Lexell gibi, çevrimiçi varlığının ekmek teknesiyle göbekten bağı olanlar ya da en azından olduğunu düşünenler için bu tür bir uygulama önem teşkil edebilir, bizde durumun ne olacağını zaman gösterecek. Twitter’dan sonra umuyoruz bu tür bir uygulama da capsler için gelir de sosyal medyada ‘O capsi ben yaptım ama!’ gibi manasız tartışmalar hemen biter, herkes rahat bir nefes alır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.