Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Ahududulu cevizli tart
Enteresan Bilgiler

Ahududulu cevizli tart

Yemek Tarifleri

Ahududu ve cevizin inanılmaz uyumuna bayılacaksınız.




Malzemeler

Hamur için:

- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)





İç dolgusu için:

- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1,5 su bardağı dondurulmuş ahududu
Hazırlanışı 

1. Adım: Tereyağı, un ve pudra şekerini karıştırıp tart hamurunu yoğurun. 

2. Adım: Tart kalıbınızı yağladıktan sonra hamuru içine güzelce yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecede 20 dak pişirin ve 15 dak soğumaya bırakın. 

3. Adım: Soğuduktan sonra ceviz ve ahududuyu hamurun üzerine serpin. 

4. Adım: Diğer yandan yumurta, şeker, un kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp pürüzsüz bir dolgu elde edin. 

5. Adım: Hazırladığınız dolguyu ahududuların üzerine dökün ve 200 derecede yaklaşık 25 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.