Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Bugün ne pişirsem diye düşünenler için...
Enteresan Bilgiler

Bugün ne pişirsem diye düşünenler için...

Yemek Tarifleri

Ramazan sofralarına yakışır lezzetleri sizler için biraraya getirmeye devam ediyoruz. Bu akşam hem kendiniz hem de konuklarınız için oluşturduğumuz bu örnek menü hem görsel olarak keyifli hem de oldukça lezzetli.

 Yüksük çorbası
 
Malzemeler
 
2- 3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
 
İç harcı için:
 
250 gram kıyma
1 soğan
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Arzuya göre nane ya da reyhan kurusu
 
Çorba için malzemeler:
 
250 gram kadar parça et ( kemikli olsa daha güzel olur )
1 kase nohut
2- 3 kaşık tereyağı veya sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1- 2 kaşık kuru nane
Pulbiber
Sumak
 
Nasıl yapılır
 
Unun ortasına yumurta, tuz ve çok az su ekleyerek çok katı bir hamur yoğurun. Hamur olduktan sonra özleşmesi için biraz daha yoğurun. Üzerini örterek bir kenarda dinlendirin. Soğanı incecik kıydıktan sonra iç malzemelerin hepsini karıştırın. 
 
Hamuru oklava yardımıyla açın ve yaklaşık 2 buçuk santimlik karelere kesin. Hazırlanan iç kıymadan ortalarına yerleştirin ve mantı şeklinde kapatın. İçine çok hafif un serpilmiş tepsiye alın. En az 2-3 saat ya da akşamdan ıslatılan nohutların suyunu süzerek düdüklü tencereye ilave edin.
 
 Nohutun üzerine kuşbaşı etleri, tuz, karabiber ve üzerini örtecek kadar sıcak suyu ekleyin ardından 15- 20 dakika kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada yağı kızdırın. Üzerine salçayı ve kuru nane ekleyerek biraz kavurun.
 
Ardından nohutla eti sıcak bir şekilde suyuyla birlikte ilave edin. Suyu kaynayınca mantıları ekleyin. Yaklaşık yarım saat önceden sıcak suya ıslanmış bir avuç kadar sumak tanesini süzerek suyu tencereye ilave edin. Eğer sumak yoksa tabaklara koyunca üzerine normal sumak serpebilirsiniz.
Davet kebabı
 
Malzemeler
 
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
4 patlıcan
2 soğan
3 su bardağı sıcak et suyu veya su
2 su bardağı pirinç
3 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıvıyağ 
3- 4 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
 
Nasıl yapılır
 
Patlıcanları uzunlamasına kesip bol sıvı yağda kızartın. Etin, üzeri iki parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Pişmesine yakın tuz ve karabiber ekleyin. Etleri tencereden alın. Ayrı bir tencereye margarini alıp, küçük küçük doğranmış soğanları pembeleştirin. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri sivri biberleri de ilave edin.
 
Tencereye etleri alın. Ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Pirinçleri sudan geçirin. Patlıcan dilimlerini yuvarlak bir fırın tepsisine ortası boş kalacak şekilde, bir ucunu dışarı sarkıtacak şekilde dizin. Ortada kalan boşluğa, hazırladığınız etli harcı boşaltın. Üzerine pirinçleri ekleyin. Patlıcanların dışa sarkan uçlarını pirincin üzerine çevirin.
 
İçine tuz kattığınız üç bardak sıcak suyu pirinçlerin üzerine gezdirin. Tepsinin ağzına alüminyum folyo ile kapatarak fırına sürün. Yemeğinizi etler kızarıp pirinçler yumuşayana dek pişirin. Fırından çıkarıp demlendirin. Daha sonrada geniş bir kap alıp ters çevirerek servis yapın.
 
Kereviz salatası
 
Malzemeler
 
2 adet orta boy kereviz
1 adet limon suyu
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
Nasıl yapılır
 
Kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kararmaması için limon suyu ile harmanlayın. Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu bir kapta çırpın.
Yoğurt sosunu rendelenmiş kereviz ile karıştırdıktan sonra salatayı geniş bir servis tabağına alın. 
 
Üzeri için; zeytinyağını bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun. Kırmızı toz biberi katın ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız salatanın üzerine cevizli, kızdırılmış yağı ekleyerek bekletmeden servis edin.
Çilekli magnolia
 
Malzemeler
 
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
8 adet dilimlenmiş çilek
2 paket yulaflı bisküvi
1 fincan mısır nişastası
1 litre süt
200 ml. krema
2 adet yumurta sarısı
 
Nasıl yapılır
 
Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin. Krema haricindeki tüm malzemeleri tencerenin içine koyun ve çırpın. Kıvamını alınca soğuması için bir kenara bırakın. Soğuduktan sonra içine kremayı ilave edip pürüzsüz kıvamını alıncaya kadar çırpmaya devam edin. 
 
Toz haline getirdiğiniz bisküvilerden 2 yemek kaşığı servis kuplarının altına koyun. Etrafına önceden dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Tatlınızdan bir kepçe koyup üzerine tekrar toz bisküvilerinizden dökün. Tekrar tatlınızdan 1 kaşık koyun. En üstünü çilek dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.