Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Bulgurlu yaz salatası
Enteresan Bilgiler

Bulgurlu yaz salatası

Yemek Tarifleri

Yaz aylarına ve dumanı üzerinde sıcak havalara yakışacak bir tarif...

 Arzu ettiğiniz baharat ve taze sıkılmış meyve sularına sos karışımında yer verin.
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
4 adet orta boy salatalık
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber turşusu
4 dal taze soğan
1/4 demet dereotu
1/4 demet nane
1/4 demet maydanoz

Sosu için:
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Nasıl yapılır

Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, kaynar suda şişip yumuşayana kadar haşlayın. Pilav gibi pişirmeyin. Haşlanmış bulgurun suyunu dikkatli bir şekilde süzün. Soğuması için derin bir salata kasesinde bekletin.
Bol suda yıkayıp arzuya göre kabuklarını soyduğunuz ya da üzerinde bıraktığınız domates ve salatalıkları küçük küpler halinde kesin. Közlenmiş kırmızı biber turşusunu domateslerle uyumlu olacak büyüklükte doğrayın.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz taze soğan yanı sıra dereotu, nane ve maydanozu incecik kıyın. Salatanın sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın. 

Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri salata kasesine alın. Hazırlamış olduğunuz sos karışımıyla harmanlayıp arzuya göre kıvırcık marul yaprakları üzerinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun...
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.