Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
İftar menüsü
Enteresan Bilgiler

İftar menüsü

Yemek Tarifleri

İşte sizin için hazırladığımız birbirinden lezzetli seçenekler:

 Mantar çorbası
 
Malzemeler
 
250 gram mantar
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
 
Pişirme süresi: 25 dakika
 
Servis önerisi: Arzuya göre; çorbayı blenderdan geçirdikten sonra 5 dakika daha kaynatıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Sebze suyu kullanmayı tercih edebilirsiniz.
 
Nasıl yapılır
 
Bol suda yıkayıp, güzelce temizlediğiniz mantarları küçük parçalar halinde doğrayın. Tereyağı ve ayçiçek yağını bir tencerede kızdırın. İncecik kıyılmış kuru soğan ve sarımsağı renk alana kadar kavurun. Dilimlenmiş mantarları da ekledikten sonra suyunu salmaması için yüksek ateşte kavurma işlemini sürdürün. Unu ekleyin ve renk alıp, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve tane çekilmiş karabiberi ekleyin. Ardından sütü azar azar ekleyip, hızlıca karıştırarak unun topak topak kalmasını engelleyin. Çorbanın suyunu katın. Aralarda karıştıra karıştıra 10 dakika kadar kaynatın. Çorbayı kıvam aldıktan sonra arzuya göre doğranmış maydanoz ilavesi ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
Kolay Çerkez tavuğu
 
Malzemeler
 
1 adet bütün tavuk
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
5 su bardağı su
 
Cevizli harcı için:
 
300 gram ceviz
3 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek içi
1,5 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
 
Üzeri için (arzuya göre):
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
Pişirme süresi: 40 dakika
 
Nasıl yapılır
 
Temizledikten sonra bol suda yıkadığınız tavuğu, derin bir tencereye yerleştirin. İçme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber ekledikten sonra orta ateşte pişirin. Pişirme işlemi esnasında yüzeye çıkan köpükleri berrak bir tavuk suyu elde etmek için bir kevgir yardımıyla alın. Yumuşayana kadar haşladığınız bütün tavuğu geniş bir tabağa alın. Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde didikleyin. Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin. 
 
Cevizli harcı için; incecik kıydığınız sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün. Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün. Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katın. Toz kişnişi ekleyin, tüm malzemeyi koyu bir boza haline gelene kadar karıştırın. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alın. Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız zeytinyağına toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin.
 
Haydari
 
Malzemeler
 
3 çay bardağı süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, nane, pul biber
 
Nasıl yapılır
 
Öncelikle sarımsakları soyup iyice ezin. Süzme yoğurdunuzu bir kaba alın. İyice çırptıktan sonra ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. Ardından ince ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Süslemek için birkaç dal dereotu ayırın. Kabınızdaki haydari malzemelerini iyice karıştırın. Tuz ve zeytinyağını da ilave edin. Yine karıştırın ve kuru nane, dereotu ve pul biber ile süsleyip servis yapın.
 
Biberli mısırlı pilav 
 
Malzemeler
 
2,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 su bardağı mısır
2 adet kırmızı biber
1su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Tuz
Su
 
Nasıl yapılır
 
Kuru soğanı küçük, küçük doğrayın.Tencereye sıvı yağı koyup üzerine doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra 2 su bardağı pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kırmızı biberleri küp küp doğrayıp pirince ekleyin. Ardından mısırları son olarak da tuz ve et suyunu ekleyip pişmeye bırakın. Biraz demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Fırında sütlaç
 
Malzemeler
 
1 lt.süt (5 su bardağı)
1 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 paket vanilya
 
Nasıl yapılır
 
Pirinçleri suda haşlamaya bırakın. Bu sırada sütü tencereye alın ve içine şeker ilave edin, karıştırarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin. 
 
Mısır nişastasını 1 su bardağı suyla sulandırın. İçine 2 yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve süzün. Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan sütün içerisine karıştırarak ilave edin. Haşlanmış pirinç suyunu süzerek karışıma ilave edin. Kaselere doldurun. 
 
Kaseleri derin bir fırın tepsisinin içine alın ve kaselerin ortasına gelecek şekilde su doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırın sütlaç pişerken turbonun kapatılıp fırının çalışması ve sütlacın kaynatılmadan kızartılması gerekli. 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun...



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.