Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Kakaolu Padişah Sarması Tarifi
Enteresan Bilgiler

Kakaolu Padişah Sarması Tarifi

Yemek Tarifleri

Kakaolu Padişah Sarması Tarifi için malzemeler
4 su bardağı (1 litre ) süt
125 gram (1 su bardağı) un
170 gram (1 su bardağı) toz şeker
21 gram (3 yemek kaşığı ) tepeleme kakao
1 paket vanilya
15 gram (1 yemek kaşığı) tereyağı veya margarin



Ara katlar için
1 paket sade krem şanti
250 gram (1 su bardağı) süt
3 tane, muz

Üzerine sürmek için: Hindistan cevizi


Kakaolu Padişah Sarması Tarifi
Öncelikle bir tencereye sütü alalım üzerine şeker, kakao ve unu alalım çok iyi karıştıralım. Orta dereceli bir ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kıvama gelince vanilya ve tereyağını ekleyelim hızlı bir şekilde karıştırıp ocaktan alalım. Bir mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar karıştıralım. Bir fırın tepsine veya borcamın altına hindistan cevizini bol bir şekilde serpin hindistan cevizi tüm tabana yayılmış olmalı. Sıcak olan muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine dökelim, iyice soğuyana kadar bekleyelim. Biz bu arada krem şantiyi süt ile çırpalım, soğumuş olan muhallebinin üzerine spatula ile sürelim krem şanti muhallebinin her yerine gelecek şekilde. Tepsiyi buzdolabında en az 4 saat bekletelim, 1 gece bekletmek daha iyi oluyor. Kontrol ederek dolaptan alalım, sarılabilecek durumda olmalı. Muhallebiyi dikdörtgen şeklinde dilimlere keselim, muz dilimleri ile sararak şekillendirelim. Şekillendirdiğiniz ruloları servis tabağına alalım. İsterseniz tekrar hindistan cevizi serpebilirsiniz Afiyet olsun..
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.