Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Kolay köstebek pasta tarifi
Enteresan Bilgiler

Kolay köstebek pasta tarifi

Yemek Tarifleri

Anne günlerinin lezzetli tariflerinden olan köstebek pastayı kolayca evde hazırlayabilir ve sevdiklerinize servis edebilirsiniz.







Köstebek pasta oldukça lezzetli ve sunumu güzel görünen bir pastadır. Doğum günlerinde, davetlerde veya günlerinizde köstebek pastayı mutlaka denemelisiniz.

Kolay köstebek pasta tarifi: 

Malzemeler: 

Keki için: 
3 adet oda sıcaklığında yumurta 
3 fincan toz şeker 
1 fincan sıvıyağ 
2 fincan süt 
3,5 fincan elenmiş un 
1 paket kabartma tozu 
2 çorba kaşığı kakao

Muhallebisi için: 

5 bardak süt 
6 kaşık toz şeker 
3 kaşık elenmiş un 
3 kaşık nişasta 
1 paket margarinin beşte biri(50 gr) 
1 paket vanilya 
1 paket krem şantı 
İçine koymak için muz veya çilek



Yapılışı: 

Yumurtaları, şekeri, sütü, sıvıyağı, kakao, un ve kabartma tozunu sırasıyla ekleyerek iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam alması çok önemlidir. Sıvı yağ ile yağladığınız tepsiye döküp önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyup 20-25 dakika pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra dinlendirip hangi boyutta köstebek pasta yapmak isterseniz kesip servis tabağına alın. Kekin orta kısmında ufak bir parça kesip içine muz veya çilek gibi istediğiniz meyvelerle doldurun. Arta kalan kek parçalarını ufalayın.

Muhallebinin yapılışı: 

5 bardak süte 6 kaşık şeker, 3 kaşık un, 2 kaşık nişastayı koyup kısık ateşte kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. İçine kaynadıktan sonra margarin ve vanilya koyup 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Ilındıktan sonra 1 paket krem şantiyi koyup blender ile çırpın. 

Bu muhallebiyi kekin orta kısmında hafifçe tümsek kalacak şekilde koyup kenar kısımları da kaplayıp şekil verin. Ufaladığınız kekleri üzerine serpin. Üzerine yeniden kakao serpebilirsiniz.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.