Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Paçanga böreği tarifi ve püf noktaları
Enteresan Bilgiler

Paçanga böreği tarifi ve püf noktaları

Yemek Tarifleri

İşte mükemmel bir ara sıcak paçanga böreği tarifi





Paçanga böreği için malzemeler  
Yufka 
Yeşil Biber
 Domates 
Pastırma 
Kaşar Peyniri
Paçanga böreğinin yapılışı 

1 adet yufkayı 8 eşit parçaya ayırdıktan sonra bir adetini önümüzü alıyoruz. İçine öncelikle 1 adet pastırma, 1 dilim kaşar, 1 kaşık doğranmış yeşil biber ve 1 kaşık doğranmış domatesi koyuyoruz. Burada ki püf nokta domatesin sulu ve çekirdekli kısmının ayıklanmış olmasıdır. Böylelikle böreğiniz sulanmayacaktır. 

Böreğinizi sigara böreği sararmış gibi biraz daha enli olacak şekilde sarıyoruz. Pastırmanın çemen tadının sizi rahatsız etmesini istemiyorsanız bir bıçak yardımı ile çemelerini ayırabilirsiniz. 

Yufkalarınız açılmasın diye en son kalan kısmını suya batırabilirsiniz. Böreğinizi iyice kapatmalısınız ki kaşar peyniri daha sonradan yağın içerisine akmasın. 

Daha önceden kızgın hale getirdiğiniz yağın içerisine böreklerinizi teker teker atarak kızartabilirsiniz. Eğer yağınız yeterinde kızgın değilse, börekleriniz daha fazla yağ çekecektir. Çok fazla kızartmayaya dikkat etmelisiniz. 

Servis sırasında servis tabağına bir peçete koymanız fazla yağın akmasını da sağlayacaktır. Paçanga böreğinizi davetlerde ve akşam yemeklerinde ara sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.