Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Şakşuka tarifi: Şakşuka Nasıl Yapılır ?
Enteresan Bilgiler

Şakşuka tarifi: Şakşuka Nasıl Yapılır ?

Yemek Tarifleri

Yaz ayların vazgeçilmez yemeği şakşuka

Şakşuka Nasıl Yapılır ?
yemek tarifinin malzemeleri
► 1 adet patlıcan
► 1 adet kabak
► 1 adet patates
► Sıvı yağ
Sosu İçin:
► 2 adet domates rendesi
► 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
► 2 adet ince kıyılmış sivri biber
► 1 kahve fincanı zeytinyağı
► 3 yemek kaşığı sirke
► 1 adet küp şeker
► 3 diş ezilmiş veya ince kıyılmış sarımsak
► 1/2 çay bardağı çekilmiş ceviz
► Tuz
► Karabiber
► Fesleğen
yemek tarifi hazirlanisi
Patlıcanı küp küp doğrayalım ve tuzlu suda 20-30 dakika kadar bekletelim.Patates ve kabakları da küp küp doğrayalım.Tava içerisine sıvı yağ koyup, ilk olarak patatesi sonra kabağı ve en son olarak da patlıcanları kızartalım.Kızarttığımız malzemeleri bir kabın içerisinde karıştıralım.Başka bir tava içerisinde sosu hazırlamak için; tava içerisine zeytin yağını koyalım.İçerisine soğanı, biberi, sarımsağı ilave edip kavuralım.Üzerine domatesi, şekeri, tuzu, karabiberi, fesleğeni ve sirkeyi ekleyip 15 dakika pişirelimEn son olarak içerisine çekilmiş cevizimizi koyup karıştıralım.Kızarttığımız malzemeleri servis tabağına alıp, sosu üzerinde gezdirelim.

► Not: İsteğe göre sirke ya da ceviz kullanılmayabilir. Sirke yerine su kullanılabilir.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.