Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Tavuklu Alfredo Pizza Tarifi
Enteresan Bilgiler

Tavuklu Alfredo Pizza Tarifi

Yemek Tarifleri

MALZEME LİSTESİ:
2,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
zeytinyağı
tuz
su








SOSU İÇİN:
1 su bardağı krema
2 çorba kaşığı parmesan peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
5 haşlanmış tavuk baget
200 gr kaşar peyniri
1 kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:

Sosu için, küçük bir tencereye tereyağını koyuyoruz. Kremayı döküyoruz. Fesleğeni içine rendeliyoruz. Parmesan peyniri de ilave edip pişiriyoruz. Altını kapatınca içine doğranmış taze fesleğeni, tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz.

Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağını ve ılık suyu döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru ikiye bölüp yuvarlıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz ve hamurları merdaneyle açıyoruz. Pizza hamurunu açtıktan sonra varsa pizza tellerine koyuyoruz. Ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine koyuyoruz.

Hamurların üzerine sosu paylaştırıyoruz ve yayıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpiyoruz. Peynirin bir kısmını üzerine ayırıyoruz. Kaşar peynirinin üzerine haşlanmış ve parçalanmış tavuk etini paylaştırıyoruz. Ayırdığımız kaşarı da üzerlerine paylaştırıyoruz. Küp doğradığımız kırmızı biberi de üzerlerine koyuyoruz. Tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.