Zeki Ama Başarısız Olmanıza Sebep Olan Kaçınmanız Gereken 7 Hata

Yaşam 23.09.2015, 12:51

Bazı insanların fazlasıyla zeki olduğunu görmenize rağmen başarılı olduğunu göremezsiniz. Bu sizi oldukça şaşırtabilir ve bu zekayla nasıl başarısız olabiliyor diye düşünebilirsiniz. Ama unutmamalısınız; bazı insanlar zeki olmamasına rağmen çalışkanlık ve hırsları sayesinde zeki insanlara göre daha üst konumlarda olabiliyor. Yani zeki olmanız başarınızdaki tek kriter değildir. Çalışkan, azimli, hırslı ve sabırlı olmak gibi bazı özelliklere de sahip olmanız gerekiyor.

Alınan iyi bir eğitim zeki olduğunuzu kanıtlamaz; paranız vardır ve çocuğunuzu en iyi okullarda en iyi öğretmenlerle eğitebilirsiniz. Ama bu çocuğunuzun süper zeki olmasını sağlamayacaktır. Aynı şekilde fazla bağımsız ve kuralsız olmak da zeka göstergesi değildir. Tüm bunların yanında zeki olduğunu bilmesine rağmen egosuna yenik düşmesi de başarısızlık getirecek nedenlerdir. Her zeki insanın başarılı olmasını bekleyemezsiniz ve kişilerin başarısınız zekaya göre değerlendiremezsiniz.

Zekanız çalışma hayatında başarının garantisi değildir. Çünkü zeki insanlar bazen beklenmeyecek hatalar yapabilirler. Bu konudan yola çıkarak, zeki insanların yaptığı aptalca hatalar araştırıldı. Bu hataların oldukça standart olduğunu göreceksiniz ve böylece her zeki insanın başarılı olamayacağını anlayacaksınız. İşte zeki ama başarısız olmanızın sebebi olan hatalar: