`Kolay Yoldan Para Kazanmak İstiyorum` Diyenlere Özel Yöntemler

Sermaye her zaman para değildir; yaratıcılığınız, bilgileriniz, yetenekleriniz, becerileriniz ve zekanız gibi sahip olduğunuz özellikler de birer sermayedir. Yaratıcı biriyseniz en basitinden ilginç el emeği ürünlerinizi satarak bile kolayca para kazanabilirsiniz. Sermayesiz bir işe başlamak istiyorsanız, yaratıcı zekanızı kullanarak kendinize birbirinden farklı iş fikirleri bulabilirsiniz. Alışılagelmişin dışında ama insanların ihtiyaçlarına yönelik fikirler bulduğunuz zaman, para kazanmak son derece kolay bir hal alacaktır.

Teknoloji 08.03.2016, 17:30 08.03.2016, 14:58
`Kolay Yoldan Para Kazanmak İstiyorum` Diyenlere Özel Yöntemler

İnternetten satabileceğiniz farklı ürünler veya tasarımlar, insanların oldukça fazla dikkatini çekebilir. Aynı şekilde severek yaptığınız öğretmenlik, organizasyon konusundaki beceriniz, sosyalliğiniz, yazabilme yeteneğiniz gibi birçok farklı özelliğiniz size sermayesiz para kazandıracaktır. Önemli olan ise bu özelliklerinizi kullanarak para kazanma yolunda nasıl ilerleyeceğinizi keşfetmektir. Girişimci ruhunuzu tetiklemeli ve size uygun olabilecek yaratıcı iş fikirlerini faaliyete geçirmelisiniz.

Sermayesiz Yapılabilecek Para Kazandıran İşler

Günümüzde internetin sağladığı kolaylıklarla birlikte birçok kişi kendi iş modeli geliştirdi. Gerek ek gelir gerekse kendi işinin patronu olarak büyük başarılar elde ediliyor. Küçük bir web girişimi ile başlayan, sonrasında dünyaya açılan birçok iş modeli bulunuyor. İnternette start alan bir girişim büyüyerek adından başarılarla bahsettiriyor. İşte bu iş modellerinden birinin sahibi siz olabilirsiniz.

Kolay yoldan sermayesiz para kazanmak istiyorum diyenlere yönelik risksiz yöntemleri ve izlemeniz gereken yolu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ayrıca sermayenizin yalnızca yaratıcılık, yetenek ve bilgi olduğu para kazandıran iş modellerine yenilerini eklemek konusunda da özgürsünüz!

Organizatörlük

Organizasyon işleri söz konusu olduğu zaman akla ilk siz geliyorsanız, o zaman bu konuda yeteneğiniz var demektir. Günümüzde artık herhangi bir kutlama için organizatörlere başvuruluyor. Doğum günleri, önemli iş toplantıları, düğün – nişan veya daha küçük bir kutlama için organizatörlük yaparak para kazanabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olansa bu konudaki beceriniz ve yaratıcılığınızla müşterilerin beğenisini kazanmaktır. Çeşitli kutlama konseptleri ile diğer organizatörlere göre farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Yemek Yapmak

Yemekleriniz dillerden düşmüyorsa ve gerçekten bu konuda yetenekliyseniz, oldukça iyi bir para kazanma yönteminiz var demektir. Kutlamalar için yemekler, kurabiyeler, pastalar yapabilirsiniz. Daha küçük düşünürsek, basit atıştırmalıklar yapabilir ve evlerden sipariş toplayabilirsiniz. Özel günler için birçok kişinin tercih ettiği yemekler pişirebilir ve bu sayede dilden dile yayılarak daha fazla müşteriye sahip olabilirsiniz. Kutlamalar için özel kurabiyeler yapmak ve doğum günü pastaları tasarlamak hem eğlenceli hem de oldukça iyi getirisi olan bir iştir.

Özel Hediyelikler Yapmak

Herhangi bir yere geziye gittiğimiz zaman, sevdiklerimize ufak hediyelik eşyalar almayı seviyoruz. Bu işin iyi kazandıran sermayesiz bir iş olduğunu bilmelisiniz. Tek sermayeniz, el beceriniz ve insanların sizi tercih etmesine yarayacak satış politikanızdır. Birbirinden farklı hediyelik ürünler tasarlayarak kolayca satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Düğünlerde, nişan ve nikahta, mevlitlerde gelen konuklara hatıra kalması için küçük hediyelikler hazırlanır. Günümüzde bu sektörün de oldukça büyüdüğünü belirtmek isterim. Bu işi yapan o kadar çok ev hanımı var ki, birbirinden ilginç tasarımları ile gerçekten göz dolduruyorlar. Neden sizde bu kişilerden olmayasınız?

Yazarlık – Editörlük

Yazmayı seviyor ve bir veya birkaç konudaki bilginize güveniyorsanız, sermayesiz para kazanacağınız en iyi mesleklerden birisi yazarlıktır. İnternetten yapabileceğiniz bu işi hem severek yapacaksınız hem de uzman olduğunuz konularda bilgilerinizi paylaşma imkanı bulacaksınız. Araştırma yapmayı seven biriyseniz, tam size göre bir iş olduğunu da belirtmeliyim. Yani yazacağınız konu hakkında tam bilginiz olmasına gerek yok. İyi bir araştırmacıysanız bilmediğiniz konular hakkında da yazabilir ve bu konuda oldukça iyi işler çıkarabilirsiniz. Web sitelerinde editörlük yaparak da iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Yazıları düzenleme, imla ve yazım kuralları hakkında iyi bir bilgi birikiminiz varsa yapabileceğiniz en iyi işlerden birisi editörlüktür.

Ders Vermek

Uzman olduğunuz hemen her alanda ders verebilirsiniz. Resim, müzik gibi sanatsal dersler verebilir, yemek yapmayı bilmeyen kişiler için mini kurslar düzenleyebilirsiniz. Çeşitli spor dalları ile ilgili bilginizi başkalarına aktarabilirsiniz. Matematik, yabancı dil veya tüm temel dersler hakkında özel ders verebilirsiniz. Belki de akla ilk gelen ve yıllardır uygulanan bir ek gelir yöntemidir. Günümüzde ise bunu daha farklı şekillerde yapabilirsiniz. Ders videolarınızı internette video paylaşım sitelerine yükleyebilirsiniz ve izlendikçe, takipçiniz arttıkça para kazanabilirsiniz. Aynı şekilde derslerini online seminer şeklinde de vermeniz mümkündür. Bu şekilde çok daha fazla öğrenciniz olacağına emin olabilirsiniz.

Sosyal Medya

Sosyal medya hesabı olmayan herhangi biri sanırım günümüzde yok. Yapılan araştırmalar da bunu kanıtlıyor ve 15 – 50 yaş arasında hemen herkesin 2 sosyal ağda hesabı bulunduğunu gösteriyor. Bu sosyal medya hesaplarınızdan para kazanabileceğinizi muhtemelen biliyorsunuzdur. Bilmiyorsanız hemen açıklayalım; bol takipçili ve etkileşimli bir hesap yaparak alacağınız reklamlar sayesinde iyi bir kazanç elde edebilirsiniz. Özellikle Twitter, Instagram, Vine gibi sosyal ağlarda reklam yaparak oldukça iyi kazanç elde eden kullanıcılar bulunuyor. Yapmanız gereken tek şey, etkileşimi yüksek bir takipçi sayısı edinmeli ve kaliteli, insanların dikkatini çeken hesaplarınız olmalıdır.

Bakıcılık

Sermayesiz ve kolay yoldan risk almadan para kazandıran bir diğer iş modeli, bakıcılıktır. Gerek evcil hayvan bakıcılığı gerekse hasta, yaşlı veya çocuk bakıcılığı yapabilirsiniz. Son derece eğlenceli bir iş modeli olduğunu da belirtelim. Evcil hayvanlarla ve çocuklarla vakit geçirmeyi seviyor olabilirsiniz. Aynı şekilde bir komşunuzun yaşlı ebeveynine bakıcılık yapabilirsiniz.

Blog ve Web Sitesi Açmak

Ücretsiz blog servislerini kullanarak veya kendinize özel bir web sitesi oluşturarak da para kazanmanız mümkündür. Oldukça az bir harcama ile kendinize iyi bir web sitesi açabilir ve kaliteli içeriklerle takip edilen bir bloga sahip olabilirsiniz. Bu şekilde gerek reklam alarak, gerek Google reklamlarından faydalanarak para kazanmanız mümkündür.

Konserve, Reçel, Turşu, Peynir…

Eskiye özgü olarak gördüğümüz ev yapımı kışlık pratik konserveler, çok çeşitli turşular, reçeller ve peynir… Aslında hemen hepimizin özlem duyduğu bir doğallığı barındırıyorlar; ama çalışan bayanlar bunun için vakit ayıramıyorlar. Bu ürünlerin üretimini yaparak özlem duyanlara satışını gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu gıda olduğu için dikkat etmeniz gereken hijyen ve sağlık konuları bulunduğunu hatırlatmak istiyorum.

Eskilerden Yeni Ürünler Yapmak

Birçoğumuz ilginç tasarıma sahip süs eşyalarından hoşlanır. Birkaç sene önce eski metaller kullanılarak üretilen süs eşyaları da birçok kişiye bu konuda öncülük etti. Hurda dediğimiz metalleri, bir süs eşyası olarak tasarlayıp satmak gerçekten güzel bir fikir. Aynı şekilde eski kıyafetlerinizden yapacağınız sınırsız tasarım bulunuyor. Gerek takı olarak gerek evler için süs eşyası olarak eskilerden yeni ürünler yapabilirsiniz. Örneğin eski kot pantolonlarınızdan inanılmaz tasarımlar çıkarabilir, çantalar, takılar, bahçe süsleri gibi daha birçok yeni ürüne imza atabilirsiniz.

Örgü Örmek ve Takı Tasarlamak

Örgü örmek, belki de artık ninelerinizden hatırladığınız bir hobi. Ama iş para kazanmaya gelince bir ev hanımı için oldukça güzel olduğu kesin. Eğer örgü örmeyi biliyor ve bir sanat eseri gibi kazaklar, hırkalar, şallar, atkı ve bereler yapabiliyorsanız güzel bir para kazanma imkanınız var. Günümüzde bu tarz örgüler yeniden ilgi çekmeye başladı diyebilirim.

Takı tasarlamak ise belki de yapabileceğiniz en iyi işlerden birisi. Fazla bir malzemeye ihtiyacınız kalmadan basit bir şekilde farklı takılar, kolye, bilezik, küpe ve aksesuarlar yapabilirsiniz.

Mobil Uygulamalar

Akıllı telefonu olmayan kimse kalmadı diyebiliriz. Küçük çocuklardan 70’lik dedelere kadar hemen herkes akıllı telefon kullanmaya başladı. Doğal olarak bu konuda da para kazanma yöntemleri gelişti diyebiliriz. Özellikle telefonuna bağımlı yaşayan kişiler için son derece iyi bir fırsat olduğunu söylemekte de yarar var. Para kazanmanızı sağlayan birçok uygulama geliştirildi ve yapmanız gereken sadece uygulamaları kullanmak. Örneğin son zamanlarda reklamlarda bile gördüğümüz alışveriş uygulamaları sayesinde para kazanmanız mümkün.

Online Oyunları Test Etmek

İnternet dediğimiz zaman birçok kişinin aklına online oyunlar geliyor olabilir. Bu oyunlardan para kazanıldığı da bir gerçek. Örneğin World of Warcraft isimli oyunda oluşturduğunuz karakterleri gerçekten iyi bir fiyata satabilirsiniz. Buna benzer oyunların gelişmiş karakterlerini oyunu oynayarak oluşturursunuz ve daha sonra birisine satarsanız. Bunun yanında yeni geliştirilmiş online oyunlarda söz konusu olabilecek hataların bulunması ve en iyi deneyimin sunulması için de testler yapılıyor. Eğer oyun dünyası benden sorulur diyorsanız, yeni oyunları test ederek para kazanabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmanın Yolları Nelerdir?

Eğer kendi işinizi kurmak ve bunu sermayesiz veya minimum bir sermaye ile gerçekleştirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Sonuçta bir iş kuruyorum, diyip pat diye bu işten para kazanamaya başlayamazsınız. İş kurmak isteyenlerin öğrenmesi gereken temel adımlar vardır ve kendinize buna göre bir yol çizmelisiniz. Belli bir plan – proje yapmalı, fikriniz ve bazı küçük hesaplar üzerine düşünmelisiniz. Bu süreçte yapmakta olduğunuz bir iş varsa hemen bırakmamalısınız. Sonuçta sahip olduğunuz iş, size gerekli olan minimum sermayeyi verecektir.

İyi bir iş planı ve bunu yaparken hitap edeceğiniz pazarla ilgili araştırma yapmalısınız. Sonuçta bir ürün yaratacaksınız ve bunu insanlara pazarlayacaksınız. Eğer pazarlayacağınız müşterilerinizi tanımazsanız, onların isteklerine yönelik ürün geliştiremez ve kalıcı olamazsınız. İş planı yapmadan hareket ettiğiniz zaman aldığınız işi yetiştiremeyerek kendi adınızı kötüleyebilirsiniz. Bu nedenle planlı – programlı bir şekilde ilerlemeyi unutmamalısınız.

Sermaye koymadan yapmak istediğiniz işlerde, kendinizi geliştirmeniz gereken bazı noktalar vardır. Örneğin müşterinizle nasıl kaliteli iletişim kurmanız gerektiği, rakiplerinizin neler yaptığı, müşterilerin neler istediği gibi konulara dikkat etmelisiniz. İşin sürdürülebilirliği için dikkat etmeniz gereken konular bulunuyor ve mutlaka bu noktalarda kendinizi geliştirmelisiniz. Sonuçta kendi işinizin patronu olmak ve kolay yoldan para kazanmak istiyorum, diyorsanız; belli bir emek vermeniz gerekiyor. Kendinizi her geçen gün geliştirmek ve yeniliklere karşı uyumu sağlayabilmek oldukça önemli fırsatları karşınıza çıkarabilir.

Sürekli okuyarak, ekonomi ve dünyadan haberler hakkında bilgi sahibi olarak ufkunuzu genişletmelisiniz. Yaratıcılığınızı destekleyecek adımlar atarak bir süre sonra patlayarak sizi zengin edecek bir iş fikri geliştirebilirsiniz. Günümüzde özellikle internet sektöründe küçük bir girişimle faaliyete başlayıp şimdilerde aldığı milyarlarca liralık yatırımla bambaşka bir hayat yaşan girişimciler bulunuyor. Sizlerde kendinizi geliştirerek, yenilikler hakkında araştırma yaparak kendi iş alanınızı oluşturabilirsiniz. Kendinize iyi bir plan çizmeyi, ilerleyeceğiniz yolda karşılaşabileceğiniz sorunları, müşteri ve rakiplerinizi tanımayı ihmal etmeyin. 

Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14