Fırında Sebzeli Palamut Tarifi

Fırında Sebzeli Palamut Tarifi
19 Nisan 2015 Pazar 15:23

 HAZIRLANIŞI:
Palamutları halka halka dilimliyoruz. Soğanları, domatesleri, limonları ve patatesi ince ince dilimliyoruz. Fırın tepsisini yağlıyoruz ve palamut dilimlerini diziyoruz. Üzerine tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Üstlerine önce defne yapraklarını diziyoruz. Sonra limon dilimlerini diziyoruz. Onun üzerine soğan, sonra patates ve son olarak domates dilimlerini üstüste yerleştiriyoruz. Bir kere daha tuz ve karabiber atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Servis tabağımızın ortasına rende havuçtan, rokadan ve soğan turşusundan ayrı ayrı tepeler oluşturuyoruz. Pişen balık dilimlerini salatanın etrafına diziyoruz. Salataların üzerine dereotu batırıyoruz ve servis ediyoruz.


MALZEMELERİ:

2 palamut
2 soğan
2 domates
2 limon
1 patates
defne yaprağı

SALATASI İÇİN:

roka
havuç
soğan turşusu
dereotu



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.