İslim Kebabı tarifi (Kürdan Kebabı)

Kürdan kebabı da denilen bu yemek yaz mevsiminin en leziz yemeklerinden biri. Yapılış aşamaları ise patlıcan kızartma haricinde oldukça kolay. Patlıcan çok yağ çeken bir sebze olduğu için ben sadece kızarmış patlıcanları koyduğum tabağın altına değil, her kata kağıt havlu koydum. Size de bunu öneririm çünkü patlıcanlar oldukça fazla yağ bırakıyor. Her şey bitip sunum aşamasına gelindiğinde ise kendinizle gurur duyacağınız bir görsel sizi bekliyor olacak.

İslim Kebabı tarifi (Kürdan Kebabı)
09 Mart 2016 Çarşamba 19:47

 Malzemeler

4-5 adet patlıcan
350-400 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Kızartmak İçin:

Ayçiçek yağı
Üzeri İçin:

2-3 adet sivri biber
1 adet domates
Sosu İçin:

1,5 yemek kaşığı salça
1,5 – 2 su bardağı ılık su
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Köfteyi hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, yumurta, galeta unu, kırmızı biber ve karabiber ile tuz bir kapta iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve üzerine çok hafif bastırılarak yassılaştırılıp köfteler hazırlanır.

Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur. Yarım parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir. (Ben her patlıcandan 4 dilim çıkacak şekilde dilimledim.) Kararmaması için tuzlu suya koyularak birkaç dakika bekletilir.

Köfteler kızartılır. Ardından sudan çıkarılan patlıcan dilimleri kurulanarak her iki tarafı kızartılır. Fazla yağını çekmesi için havlu peçete üzerine dizilir.


İki tane patlıcan artı şeklinde yerleştirilir. Ortasına bir tane kızarmış köfte koyulur. Kenarda kalan parçalar köftenin üzerine kapatılır ve sabitlemek için üzerine kürdan batırılarak borcama yerleştirilir.


Bütün patlıcanlara aynı işlem uygulandıktan sonra domates yarım ay şeklinde dilimlenerek patlıcanın üzerine batırılır. Biberlerde yarım parmak uzunluğunda kesilerek domatesin üzerine batırılır.

Sos malzemeleri bir kapta, salça eriyene kadar karıştırılır ve kebapların üzerini de ıslatacak şekilde borcama dökülür. (Borcamın boyutuna göre su miktarı azaltılabilir. Ben küçük bir borcam kullandım.) Sos, kebapların yarısına kadar gelecek şekilde hazırlanmalı.

Hazırlanan kebap, 190°C fırında 30 dakika kadar pişirilir.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.