İslim Kebabı tarifi (Kürdan Kebabı)

Kürdan kebabı da denilen bu yemek yaz mevsiminin en leziz yemeklerinden biri. Yapılış aşamaları ise patlıcan kızartma haricinde oldukça kolay. Patlıcan çok yağ çeken bir sebze olduğu için ben sadece kızarmış patlıcanları koyduğum tabağın altına değil, her kata kağıt havlu koydum. Size de bunu öneririm çünkü patlıcanlar oldukça fazla yağ bırakıyor. Her şey bitip sunum aşamasına gelindiğinde ise kendinizle gurur duyacağınız bir görsel sizi bekliyor olacak.

Yemek Tarifleri 09.03.2016, 19:47
402
İslim Kebabı tarifi (Kürdan Kebabı)
 Malzemeler
4-5 adet patlıcan
350-400 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Kızartmak İçin:

Ayçiçek yağı
Üzeri İçin:

2-3 adet sivri biber
1 adet domates
Sosu İçin:

1,5 yemek kaşığı salça
1,5 – 2 su bardağı ılık su
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Köfteyi hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, yumurta, galeta unu, kırmızı biber ve karabiber ile tuz bir kapta iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve üzerine çok hafif bastırılarak yassılaştırılıp köfteler hazırlanır.

Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur. Yarım parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir. (Ben her patlıcandan 4 dilim çıkacak şekilde dilimledim.) Kararmaması için tuzlu suya koyularak birkaç dakika bekletilir.

Köfteler kızartılır. Ardından sudan çıkarılan patlıcan dilimleri kurulanarak her iki tarafı kızartılır. Fazla yağını çekmesi için havlu peçete üzerine dizilir.


İki tane patlıcan artı şeklinde yerleştirilir. Ortasına bir tane kızarmış köfte koyulur. Kenarda kalan parçalar köftenin üzerine kapatılır ve sabitlemek için üzerine kürdan batırılarak borcama yerleştirilir.


Bütün patlıcanlara aynı işlem uygulandıktan sonra domates yarım ay şeklinde dilimlenerek patlıcanın üzerine batırılır. Biberlerde yarım parmak uzunluğunda kesilerek domatesin üzerine batırılır.

Sos malzemeleri bir kapta, salça eriyene kadar karıştırılır ve kebapların üzerini de ıslatacak şekilde borcama dökülür. (Borcamın boyutuna göre su miktarı azaltılabilir. Ben küçük bir borcam kullandım.) Sos, kebapların yarısına kadar gelecek şekilde hazırlanmalı.

Hazırlanan kebap, 190°C fırında 30 dakika kadar pişirilir.
Yorumlar (0)
24°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 19 Eylül 2020
İmsak 05:16
Güneş 06:42
Öğle 13:03
İkindi 16:30
Akşam 19:14
Yatsı 20:34
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Göztepe 2 4
2. Karagümrük 1 3
3. Beşiktaş 1 3
4. Galatasaray 1 3
5. Alanyaspor 1 3
6. Hatayspor 1 3
7. Antalyaspor 1 3
8. Erzurumspor 1 3
9. Fenerbahçe 1 3
10. Kayserispor 1 3
11. Malatyaspor 2 1
12. Konyaspor 0 0
13. Çaykur Rizespor 1 0
14. Ankaragücü 1 0
15. Kasımpaşa 1 0
16. Gaziantep FK 1 0
17. Trabzonspor 1 0
18. Sivasspor 1 0
19. Gençlerbirliği 1 0
20. Başakşehir 1 0
21. Denizlispor 1 0
Takımlar O P
1. Adanaspor 2 4
2. Adana Demirspor 1 3
3. Balıkesirspor 1 3
4. Altınordu 1 3
5. Ümraniye 1 3
6. Ankara Keçiörengücü 1 3
7. Ankaraspor 1 3
8. Akhisar Bld.Spor 1 1
9. Altay 1 1
10. Tuzlaspor 1 1
11. Samsunspor 1 1
12. Eskişehirspor 2 1
13. Bandırmaspor 1 0
14. Boluspor 1 0
15. İstanbulspor 1 0
16. Bursaspor 1 0
17. Giresunspor 1 0
18. Menemen Belediyespor 1 0
Takımlar O P
1. Arsenal 1 3
2. Leicester City 1 3
3. Chelsea 1 3
4. Newcastle 1 3
5. Wolverhampton 1 3
6. Liverpool 1 3
7. Crystal Palace 1 3
8. Everton 1 3
9. Aston Villa 0 0
10. Burnley 0 0
11. Man City 0 0
12. M. United 0 0
13. Leeds United 1 0
14. Southampton 1 0
15. Tottenham 1 0
16. Brighton 1 0
17. Sheffield United 1 0
18. West Ham 1 0
19. Fulham 1 0
20. West Bromwich 1 0
Takımlar O P
1. Valencia 1 3
2. Granada 1 3
3. Osasuna 1 3
4. Real Betis 1 3
5. Huesca 1 1
6. Real Sociedad 1 1
7. Real Valladolid 1 1
8. Villarreal 1 1
9. Celta de Vigo 1 1
10. Eibar 1 1
11. Atletico Madrid 0 0
12. Barcelona 0 0
13. Elche 0 0
14. Getafe 0 0
15. Real Madrid 0 0
16. Sevilla 0 0
17. Deportivo Alaves 1 0
18. Levante 1 0
19. Athletic Bilbao 1 0
20. Cádiz 1 0