Şakşuka tarifi: Şakşuka Nasıl Yapılır ?

Yaz ayların vazgeçilmez yemeği şakşuka

Şakşuka tarifi:  Şakşuka Nasıl Yapılır ?
13 Mart 2016 Pazar 16:12

Şakşuka Nasıl Yapılır ?

yemek tarifinin malzemeleri

► 1 adet patlıcan
► 1 adet kabak
► 1 adet patates
► Sıvı yağ

Sosu İçin:

► 2 adet domates rendesi
► 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
► 2 adet ince kıyılmış sivri biber
► 1 kahve fincanı zeytinyağı
► 3 yemek kaşığı sirke
► 1 adet küp şeker
► 3 diş ezilmiş veya ince kıyılmış sarımsak
► 1/2 çay bardağı çekilmiş ceviz
► Tuz
► Karabiber
► Fesleğen

yemek tarifi hazirlanisi

Patlıcanı küp küp doğrayalım ve tuzlu suda 20-30 dakika kadar bekletelim.Patates ve kabakları da küp küp doğrayalım.Tava içerisine sıvı yağ koyup, ilk olarak patatesi sonra kabağı ve en son olarak da patlıcanları kızartalım.Kızarttığımız malzemeleri bir kabın içerisinde karıştıralım.Başka bir tava içerisinde sosu hazırlamak için; tava içerisine zeytin yağını koyalım.İçerisine soğanı, biberi, sarımsağı ilave edip kavuralım.Üzerine domatesi, şekeri, tuzu, karabiberi, fesleğeni ve sirkeyi ekleyip 15 dakika pişirelimEn son olarak içerisine çekilmiş cevizimizi koyup karıştıralım.Kızarttığımız malzemeleri servis tabağına alıp, sosu üzerinde gezdirelim.

► Not: İsteğe göre sirke ya da ceviz kullanılmayabilir. Sirke yerine su kullanılabilir.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.