Yemek tarifleri: Burma tatlısı

Yapılışı aslında sandığınız kadar da zor değil...

Yemek tarifleri: Burma tatlısı
11 Mart 2016 Cuma 12:58

 Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

1 paket hazır baklavalık yufka,
1 su bardağına yakın ince çekilmiş ceviz,
Sıvı yağı,
1 adet çok ince uzun bir pipet veya cibik (balona takılan)

Şerbeti İçin:

2 su bardağı şeker,
1,5 su bardağı su,
4-5 damla limon.

Burma Tatlısı Yapılışı

Şerbeti için; tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu ilave edip kaynatalım.

Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.

1 adet yufkayı düz zemine açalım ve ortadan ikiye keselim.

Yufkanın üzerine çok az sıvı yağı sürelim.

Sonra yufkanın üzerine çok az ceviz içi serpelim.

Daha sonra cibiğa ne çok gevşek ne de çok sıkı olacak şekilde saralım.

İki ucundan tutup yavaşça ortaya doğru büzüştürelim ve cibiği çıkaralım.

Hazırladığımız tatlıları tepsiye dizelim.

Tatlıların üzerine çok az sıvı yağı sürelim.

Önceden ısıtılmış 180-200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.

Servise 2-3 saat kala tatlıyı hazırlayıp şerbeti dökerseniz altı yumuşacık üzeri çıtır çıtır tatlılarınız olacaktır.

Burma Tatlımız servise hazır.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.