Notice: Undefined index: url in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/ebilgiler/domains/enteresanbilgiler.com.tr/public_html/amp/init.php on line 40
Kapuska tarifi
Enteresan Bilgiler

Kapuska tarifi

Yemek Tarifleri

Vitamin, potasyum, fosfor, sodyum ve madensel tuzlar yönünden son derece zengin bir kış sebzesi olan lahananın, aynı zamanda mükemmel bir şifa kaynağı olduğunu biliyor musunuz?

 Evet... Beslenmenizde lahananın yeri nedir, bunu tahmin etmek oldukça zor ama bu şahane sebzenin gün geçtikçe daha az tüketildiği bir gerçek. Hem yapılan yemek çeşidi az, hem de temizlenişi, yapılışı biraz zahmetli. Bir de pişirirken çıkardığı ağır koku var. Bütün bu olumsuzluklara rağmen lahanayı seven tam seviyor. İyi yapılmış bir kapuskayı birçok yemeğe tercih edeniniz çoktur.
Malzemeler
► Yarımlahana
► 1 çay bardağı pirinç
► 2 yemek kaşığı sıvıyağ
► 1 yemek kaşığı salça
► 1 adet soğan
Kapuska Tarifi'nin Yapılışı

Sıvıyağı tencereye alarak yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Doğramış olduğunuz lahanayı da ilave ederek lahanalar suyunu çekene kadar kavurun. Lahanaların hepsi tencereye bir kerede sığmayabilir, bu yüzden yavaş yavaş tencere de yer açıldıkça ekleyebilirsiniz. Çünkü kavrulan lahanalar küçülecek tencerede yer açılacaktır. Lahanalar iyice kavrulduktan sonra pirinci, sıcak suda ezmiş olduğunuz salçayı, tuzu ve lahanaların üzerine gelecek kadar sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatığı kapatın, kısık ateşte aralıklı zamanlarda kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun..
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.