Biberiyeli krakerler

Çayın yanına atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz bir tarif...

Biberiyeli krakerler
30 Mart 2016 Çarşamba 16:51

Kaşıkla ekstra krema eklemeniz gerekirse 1 kaşığı ekleyin ve bekleyin. Eğer hamur hala bütünleşmediyse 2. kaşığı ekleyin.

Malzemeler
  • 1+1/4 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 tatlı kaşığı taze biberiye (ince ince kıyılmış)
  • 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 tutam toz paprika
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/4 su bardağı krema

Nasıl yapılır
  1. Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
  2. Krema ve tereyağ dışındaki bütün malzemeleri bir karıştırıcıya atın.
  3. Kuru malzemelerin hepsi birbirine karıştıktan sonra ufak parçalara böldüğünüz tereyağını yavaş yavaş ekleyin.
  4. Hamur hafif hafif topaklanmaya başlayınca kremayı da ekleyin.
  5. Eğer birkaç dakika içerisinde toparlanmazsa, teker teker eklemek suretiyle 2 kaşık krema daha ekleyebilirsiniz.
  6. Tezgahınınız unlayın, hamuru tezgaha alın ve bir merdane yardımıyla 0,5-1cm arası bir kalınlıkta açın.
  7. Sonra ister kurabiye kalıplarıyla, ister bir bıçak yardımıyla keserek şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine dizin.
  8. Fırın tepsisine dizdiğiniz krakerlerin üzerine hafifçe tuz serpiştirin.
  9. Önceden ısınmış fırında 10- 12 dakika pişirin.

Afiyet olsun...



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.