Yemek tarifleri:Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Yeşil mercimekli bulgur pilavı, iki tane faydalı bakliyattan hazırlanan bu lezzetli tarif sağlık açısından oldukça yararlıdır.

Yemek tarifleri:Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
13 Mart 2016 Pazar 15:53

 Sağlıklı bir bitkisel protein ve karbonhidrat kaynağı olan yeşil mercimek, kilo vermeye yardımcı olan bir besindir. Vücudun kaliteli şeker almasına yardımcı olur. Bulgurda özellikle hamilelik dönemlerinde tüketilmesi tavsiye edilen bir besindir. İçeriğindeki fazla miktarda folik asit nedeniyle doğal yollardan folik asit ihtiyacını gidermektedir. Vücudu kanserden koruyan, kolesterolü düşüren, kabızlığı önleyen doğal bir besin olduğundan, bulgura sofralarımızda yer vermeliyiz. Bu yararlı bakliyatların birlikte pişirilmesi, günlük olarak bedenin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacaktır. Bulguru hem sade olarak, hem de bunun gibi farklı malzemeler kullanarak bolca tüketmenizde fayda vardır. Kan şekerini ani olarak düşürmediğinden, şeker hastaları da, bu pilavları rahatlıkla yiyebilir. Şimdi beraber bu güzel pilavı hazırlamaya başlayalım.

Yeşil mercimekli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler

► 1 su bardağı yeşil mercimek
► Yarım çay bardağı sıvı yağ (tercihen sızma zeytinyağı)
► 2 yemek kaşığı tereyağı
► 3 adet orta boy kuru soğan
► 1 yemek kaşığı domates salçası ya da biber salçası
► 2 su bardağı kalın pilavlık bulgur
► 4 su bardağı et suyu ya da su
► Yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı pul biber

Yeşil mercimekli bulgur pilavı yapımı

Pilavı hazırlamak için önce yeşil mercimeği haşlayalım. Haşlama sırasında yeşil mercimekler dağılmasın, biraz diri kalsın. Çok haşlanırsa, pilavın içinde dağılacaktır. Daha sonra pilav tenceresine tereyağını ve sıvı yağı koyalım. Bunun içine kuru soğanları yemeklik küçük bir şekilde doğrayalım. Kuru soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım. İçine domates salçasını koyarak, salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim. İsterseniz siz biber salçası da kullanabilirsiniz. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış bulguru içine atalım ve kavurmaya devam edelim. Ardından baharatları istediğiniz ölçüde atın. Tuzu, haşlanmış yeşil mercimeği ve et suyunu koyarak, pilavı ateşin altını yavaşça kısarak pişirelim. Pilavın suyunu çekmesinden sonra, ağzına temiz bir bez örterek, dinlendirelim. Servis aşamasında yeşil mercimekli bulgur pilavını güzelce şekillendirerek, yanında domates, biber ve nane ile birlikte konuklarımıza ikram edelim.

Afiyet olsun.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.